Arhiva vesti » utorak 13. jun 2017

Simić: Srpska lista neće praviti kompromise sa albanskim liderima

Blic 13.06.2017
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da ta lista neće praviti kompromise sa albanskim političkim liderima na Kosovu i da će "beskompromisno" štititi integritet Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Povodom izjave kandidata za... »

Sve što treba da znate o polaganju male mature i šta osmaci danas nikako ne treba da rade

Blic 13.06.2017
Od uspeha koji osmaci ostvare naredna tri dana na polaganju završnih ispita, uveliko zavisi izbor srednje škole koju će moći da upišu. I pored toga što većina maturanata koristi dan pred ispit za obnavljanje naučenog, stručnjaci ističu da to ne bi trebalo raditi. Evo šta vam sve savetuju... »

Radnici Goše blokirali na sat vremena železničku stanicu

Beta 13.06.2017
Radnici fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci danas su radikalizovali štrajk jednosatnom blokadom Železničke stanice jer su nezadovoljni što im nisu isplaćene zarade. Oni na taj način sprečavaju da vagoni proizvedeni u njihovoj fabrici krenu put Slovačke, pošto generalni... »

Objavljene fotografije napada na medije i opoziciju na dan Vučićeve zakletve

Novi magazin 13.06.2017
Dnevni listovi Danas i Kurir objavili su u današnjim izdanjima fotografije za koje tvrde da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije u centru Beograda, na dan kada je predsednik Aleksandar Vučić polagao zakletvu. Ta dva dnevnika objavili su na naslovnim... »

Mihajlović: Sačuvati Energoprojekt, preispitati ceo slučaj

Politika 13.06.2017
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da treba sačuvati Energoprojekt pošto je ta građevinska kompanija veoma važna za realizaciju infrastrukturnih projekata u zemlji. Mihajlović je pozvala nadležne institucije da preispitaju sve što se tiče... »

Mekalister: Srbija jasno ide ka članstvu u EU

Politika 13.06.2017
STRAZBUR – Izvestilac Evropskog parlameta za Srbiju Dejvid Melkalister izjavio je večeras da je poruka Evropskog parlamenta da Srbija ima budućnot u EU i da očekuje otvaranje nova dva poglavlja u pregovorima sa EU. „Srbija jasno ide ka članstvu u EU. Zemlja je otvorila 8 poglavlja, od kojih... »

Brisel ih kaznio: Evropska unija pokrenula tužbu protiv Mađarske, Češke i Poljske!

Pravda 13.06.2017
Prema poslednjim informacijama Evropska komisija pokrenula je pravnu akciju protiv tri države EU: Poljske, Češke i Mađarske zato što nisu preduzele sve neophodne mere prema migrantima i izbeglicama, prenosi RT. Sredinom maja EU postavila je rok Poljskoj i Mađarskoj do juna meseca, da počnu da... »

Ćuruvijine ubice se sakrile u banci?

B92 13.06.2017
B92: Ćuruvijine ubice se sakrile u banci?
Beograd -- Nekadašnji direktor Studija B Dragan Kojadinović svedočio na suđenju četvorici bivših službenika Državne bezbednosti optuženih za ubistvo novinara Ćuruvije. On je u Specijalnom sudu u Beogradu posvedočio da su Slavko Ćuruvija i njegova redakcija bili izloženi pritiscima iz... »

Mihajlović: Skladište NELT-a nije konfiskovano, proces rušenja je zakonit

Nova ekonomija 13.06.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da skladište kompanije NELT na prostoru gde se realizuje projekat Beograd na vodi nije konfiskovano, već da se radi o eksproprijaciji, u skladu sa zakonom. "To nije nikakva konfiskacija, već čista... »

Izgubio tri litre krvi: Ovo je mladi Nišlija kog je nožem krvnički ubio maloletni drug

Blic 13.06.2017
Ivan Lilić (18) preminuo je prekjuče u Kliničkom centru u Nišu nakon što ga je 11. juna, oko jedan sat iza ponoći, nasmrt izbo petnaestogodišnjak T.M. Ubijeni mladić i maloletni ubica su se poznavali pre zločina. Naime, kako je "Blic" ranije pisao, T.M. je kobne noći pozvao Lilića da se... »

©2019 Netmark d.o.o.