Arhiva vesti 13.06.2017

I Evropu žulja Haradinaj

Vesti online 13.06.2017
Na izborima na Kosovu najviše glasova je dobilo PAN, odnosno "ratna koalicija" na čijem je čelu bivši komandant OVK-a, a mandatar za premijera Ramuš Haradinaj. Reč je o osobi koja je pre samo pet dana rekla da neće dozvoliti uticaj Srbije na KiM… »

Sve što treba da znate o polaganju male mature i šta osmaci danas nikako ne treba da rade

Blic 13.06.2017
Od uspeha koji osmaci ostvare naredna tri dana na polaganju završnih ispita, uveliko zavisi izbor srednje škole koju će moći da upišu. I pored toga što većina maturanata koristi dan pred ispit za obnavljanje naučenog, stručnjaci ističu da to ne… »

Ne šale se: Radnici Goše blokirali prugu na sat vremena

BizLife 13.06.2017
Foto: Pixabay Radnici fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci su radikalizovali štrajk jednosatnom blokadom Železničke stanice, nezadovoljni što im nisu isplaćene zarade. Oni na taj način sprečavaju da vagoni proizvedeni u njihovoj… »

Objavljene fotografije napada na novinare u Beogradu

Al Jazeera 13.06.2017
Udruženje novinara Srbije traži od policije da što prije otkrije identitet osoba koje su napale novinare i aktiviste. U beogradskoj štampi objavljene su fotografije nasilja nad novinarima i aktivistima na dan inauguracije Aleksandra Vučića… »

Mihajlović: Treba sačuvati "Energoprojekt"

RTS 13.06.2017
Građevinska kompanija "Energoprojekt" je veoma važna za realizaciju infrastrukturnih projekata u zemlji i zato je treba sačuvati, rekla je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović. Zorana Mihajlović je pozvala nadležne… »

Mekalister: Srbija jasno ide ka članstvu u EU

Dnevnik 13.06.2017
STRAZBUR: Izvestilac Evropskog parlameta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je poruka Evropskog parlamenta da Srbija ima budućnot u EU i da očekuje otvaranje nova dva poglavlja u pregovorima sa EU. Srbija jasno ide ka članstvu u EU. Zemlja je… »

Bivši direktor "Studija B" svedočio na suđenju za ubistvo Ćuruvije

RTS 13.06.2017
Suđenja optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu, svedočenjem direktora "Studija B" u 1999. Dragana Kojadinovića koji je ukazao na razne i brojne pritiske ondašnje vlasti na nezavisne medije. Dragan… »

Bivši predsednik Češke: Vreme da se pripremamo za izlazak iz EU

Novi magazin 13.06.2017
Bivši predsednik Češke Vaclav Klaus izjavio je danas da je kucnuo čas da Česi počnu da pripremaju izlazak svoje zemlje iz Evropske unije. Klaus je ro rekao povodom odluke Evropske komisije da tuži Poljsku, Mađarsku i Češku jer odbijaju da… »

Mihajlović: Imovina kompanije Nelt nije konfiskovana

SEEbiz 13.06.2017
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da skladište kompanije Nelt na prostoru gde se realizuje projekat "Beograd na vodi" nije konfiskovano, već da se radi o eksproprijaciji, u skladu sa… »

Petnaestogodišnjak ubio mladića u Nišu

Radio 021 13.06.2017
Niška policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je petnaestogodišnjeg maloletnika iz tog grada zbog toga što je 12. juna, posle ponoći, izbo I.L. (18), nanevši mu povrede od kojih je mladić kasnije umro na Klinici za grudnu… »