Balkan arhiva vesti 15.06.2017

Mej naložila istragu požara u Londonu

Glas Amerike 15.06.2017
Londonska policija je saopštila da je najmanje 17 ljudi izgubilo život u požaru koji je juče zahvatio višespratnicu u Londonu i da se očekuje se da bi taj broj mogao da se poveća. Britanska premijerka Tereza Mej naložila je sprovođenje pune… »

Slab zemljotres u Skoplju i okolini

RTV 15.06.2017
SKOPLJE - Slab zemljotres jačine 2,6 stepeni Rihterove skale osetio se jutros u Skoplje i okolinu. Zemljotres je registrovan jutros nešto posle šest sati. Evropsko-mediteranski seizmološki centar je objavio je da je epicentar zemljotresa bio na 12… »

Dodik poziva poslanike iz RS u Parlamentu BiH da budu jedinstveni: „Srpska nije nastala na genocidu!“

Blic 15.06.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas sve poslanike iz Srpske u parlamentu BiH da glasaju protiv takvih izmena Krivičnog zakona BiH, kojim je predviđeno kažnjavanje negiranja genocida ili zločina protiv čovečnosti zatvorom od pet… »

Sputnjik: U Makedoniji moguć novi haos, a sve zbog NATO-a

B92 15.06.2017
Beograd, Skoplje -- Zbog mogućeg promena imena Makedonije, o čemu se priča poslednjih dana zbog ubrzanog ulaska zemlje u NATO, sprema se novi politički haos, piše Sputnjik. Naime, prema pisanju tog medija, ako bi nova makedonska vlada i uspela da na… »

Besplatno školovanje za sve studente Univerziteta CG

Glas Amerike 15.06.2017
Crnogorska vlada utvrdila je na današnjoj sjednici izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, kojima je propisano da osnovne i master studije za sve studente Univerziteta Crne Gore koji studiraju po reformisanom modelu ubuduće budu besplatne… »

Zverski mučio suprugu, pokušao da je osakati, pa joj unakazio genitalije! Sve o bosanskom džihadisti uhapšenom na srpskoj…

Telegraf 15.06.2017
U februaru 2013. godine, protiv Mešića je otvorena istraga zbog zastrašujućeg nasilja nad 22-godišnjom Amelom B. iz okoline Busovače. Enes Mešić, kojeg je sud BiH prošle godine osudio na višegodišnju kaznu zatvora zbog ućešća u paravojnim… »

Kako je lažni crnogorski princ uspeo da prevari čak i Pamelu

B92 15.06.2017
Stefan Černetić je putovao svetom i svima se hvalio da je princ od Crne Gore, družio se s bogatašima i šakom i kapom delio "kraljevska" odlikovanja. Onda je konačno razotkrivena njegova prevara. Koliko je bio uspešan u lažnom predstavljanju, pre… »

Skat: Razlozi za zabrinutost zbog ruskog humanitarnog centra u Nišu

Slobodna Evropa 15.06.2017
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat rekao je danas u Nišu da "ima dobrih razloga za zabrinutost" zbog postojanja Rusko-srpsko humanitarnog centra u Nišu. "Ne znam tačno šta oni rade, nikada nisam posetio taj centar, ali mislim… »

Podgorica, tuča redara DF-a u centru grada

RTS 15.06.2017
Redari Demokratskog fronta Goran Nikezić i Dejan Gojković bili su akteri incidenta koji se dogodio u Podgorici, a sukob se delimično nastavio i u krugu Kliničkog centra. Pet osoba je uhapšeno. Do fizičkog sukoba došlo je nakon konferencije za… »

Hrvatska je realna meta islamske države: Ipak drugoj zemlji na Balkanu najviše prete teroristički napadi!

Kurir 15.06.2017
Hrvatska je članica Evropske unije i NATO i kao takva jedna od mogućih meta, međutim, daleko veća pretnja dolazi preko susedne BiH čije muslimane teroristi iznova pozivaju da ubijaju "nevernike". "Teroristička pretnja Hrvatskoj je realna", reči su… »