Vučić s norveškim ambasadorom o evropskom putu Srbije, regionu

Beta 15.06.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, sa kojim je razgovarao o srpsko-norveškim odnosima, evropskom putu Srbije i situaciji u regionu, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Ambasador Bjornstad je preneo Vučiu čestitke kralja Haralda Petog povodom preuzimanja dužnosti predsednika.

Bjornstad je istakao da su Srbija i Norveška prijatelji i partneri, čija je ekonomska saradnja u usponu, i izrazio nadu da će, uz napredak na evropskom putu, a koji Norveška snažno podržava, Srbija privući više norveških investitora, navodi se u saopštjenju.

Predsednik Vučić je zahvalio norveškom ambasadoru na podršci ekonomskim i društvenim reformama koju Norveška pruža Srbiji kroz različite programe bilateralne saradnje, i naglasio potrebu da se s tim reformama nastavi.

Razmatrajući situaciju u regionu, Vučić je potvrdio čvrsto opredeljenje za politiku regionalne stabilnosti i saradnje, što je ambasador Bjornstad podržao kao jedini ispravan pristup izgradnji novih odnosa na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju i dodaje da su oni, s tim u vezi, istakli da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.  

(Beta, 06.15.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »