Hronika arhiva vesti 15.06.2017

Nasilje u porodici: Uhapšen zbog napada na bivšu ženu

Večernje novosti 15.06.2017
Pripadnici MUP-a u Rumi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za Z. T. (50), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. RUMA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su, po… »

O slučaju „Taton” svedočili radnici Hitne pomoći

Politika 15.06.2017
Saslušanjem troje svedoka, radnika Hitne pomoći, pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, optuženom za učešće u neredima na Obilićevom vencu 2009. godine, u kojima je francuski državljanin Bris Taton… »

Vučić o Hercegovačkoj: Rekao sam sve što sam imao

Večernje novosti 15.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema više šta da kaže u vezi sa rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema više šta da kaže u vezi sa rušenjem… »

Ubistvo kod Šapca: Bomba uništila tragove

Večernje novosti 15.06.2017
Nastavljena istraga likvidacije Slobodana Trninića (49) u Prnjavoru kod Šapca. POLICIJA i Više javno tužilaštvo u Šapcu intenzivno rade na rasvetljavanju ubistva Slobodana Trninića (49) koje se dogodilo u utorak u Prnjavoru kod Šapca, ali niko… »

Svedok: Sdb Srbije obučavala srpske snage u Kninskoj krajini

Blic 14.06.2017
Prvi svedok optužbe na ponovljenom haškom procesu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću-Frenkiju potvrdio je da je u proleće 1991. Služba državne bezbednosti Srbije obučavala srpske snage u Kninskoj krajini. Bivši šef Službe državne… »

Drama na letu PR-Cirih: Goreo mobilni, gust dim u avionu

B92 15.06.2017
Cirih -- U avionu na liniji Priština-Cirih dogodio se incident kada se jednom od putnika zapalio mobilni telefon, javio je švajcarski dnevnik "Blik". List navodi da je to izazvalo gust dim u letelici, pa je avion ubrzo morao da se vrati na prištinski… »

Zaplena rezanog duvana u Boru

RTS 15.06.2017
Policija u Boru je, po nalogu nadležnog tužilaštva, odredila meru zadržavanja do 48 sati I. M. (57) iz tog grada, osumnjičenom za nedozvoljni promet akciznih proizvoda i skladištenje robe, saopšteno je danas. Policija je, navodi se, prilikom… »

Bacač kugle usmrtio bivšu ženu i dobio 11 godina

Večernje novosti 14.06.2017
Sporazum Miloša Čodanovića sa tužilaštvom: Osuđen je na jedanaest godina za svirepo ubio bivše supruge Monike Ikotić. SLABOVIDI bacač kugle Miloš Čodanović (28) iz Subotice, koji je pre pet meseci svirepo ubio bivšu suprugu Moniku Ikotić… »

Prvi rezultati novog zakona: Beograđanin priveden zbog palacanja jezikom, u jednom gradu svaki dan kažnjavali nasilnike

Blic 15.06.2017
Dve nedelje od primene novih članova Krivičnog zakonika, u Beogradu je podneta jedna krivična prijava za polno uznemiravanje, dok za krivično delo "proganjanje" još nije pokrenut nijedan krivični postupak. Istovremeno u tužilaštvima širom Srbije… »

Pronađeno beživotno telo muškarca u Prigrevici

Dnevnik 15.06.2017
Beživotno telo za sada nepoznatog muškarca pronađeno je danas u prepodnevnim časovima u jednom od voćnjaka na levoj strani puta na ulaska u Prigrevicu iz pravca Apatina. Kako prenose lokalni mediji, nije poznato u koje vreme je došlo do pogibije… »