Hronika arhiva vesti 15.06.2017

Nasilje u porodici: Uhapšen zbog napada na bivšu ženu

Večernje novosti 15.06.2017
Pripadnici MUP-a u Rumi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za Z. T. (50), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. RUMA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su, po… »

Nastavljeno suđenje Puzigaći za ubistvo Tatona

Dnevnik 15.06.2017
BEOGRAD: U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, optuženom za učešće u prebijanju na smrt francuskog navijača Brisa Tatona, u navijačkim neredima na… »

Vučić o Hercegovačkoj: Rekao sam sve što sam imao

Večernje novosti 15.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema više šta da kaže u vezi sa rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema više šta da kaže u vezi sa rušenjem… »

Teška istraga ubistva kod Šapca: Bomba uništila sve dokaze

B92 15.06.2017
Beograd -- Istragu ubistva Slobodana Trninića (49) kod Šapca otežava mali broj dokaza, jer se prilikom eksplozije bombe teško pronalaze DNK tragovi, pišu "Novosti". "Postoje pouzdana saznanja da je Trninić poslednjih godina davao novčane pozajmice… »

Svedok: Sdb Srbije obučavala srpske snage u Kninskoj krajini

Blic 14.06.2017
Prvi svedok optužbe na ponovljenom haškom procesu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću-Frenkiju potvrdio je da je u proleće 1991. Služba državne bezbednosti Srbije obučavala srpske snage u Kninskoj krajini. Bivši šef Službe državne… »

Drama na nebu iznad Srbije: Putniku se zapalio mobilni na letu iz Prištine, avion prinudno sleteo

Kurir 15.06.2017
CIRIH - U avionu na liniji Priština-Cirih dogodio se incident kada se jednom od putnika zapalio mobilni telefon. Švajcarski l ist navodi da je to izazvalo gust dim u letelici, pa je avion ubrzo morao da se na vrati na prištinski aerodrom. Prema pisanju… »

Zaplena rezanog duvana u Boru

RTS 15.06.2017
Policija u Boru je, po nalogu nadležnog tužilaštva, odredila meru zadržavanja do 48 sati I. M. (57) iz tog grada, osumnjičenom za nedozvoljni promet akciznih proizvoda i skladištenje robe, saopšteno je danas. Policija je, navodi se, prilikom… »

Za ubistvo bivše žene 11 godina robije

Dnevnik 15.06.2017
Državni prvak u bacanju kugle, slabovidi Miloš Čodanović (28) iz Subotice, osuđen je na jedanaest godina zatvora zbog ubistva bivše supruge Monike Ikotić (44). Čodanović se nagodio s Višim javnim tužilaštvom u Subotici i s njim sklopio… »

Prvi rezultati novog zakona: Beograđanin priveden zbog palacanja jezikom, u jednom gradu svaki dan kažnjavali nasilnike

Blic 15.06.2017
Dve nedelje od primene novih članova Krivičnog zakonika, u Beogradu je podneta jedna krivična prijava za polno uznemiravanje, dok za krivično delo "proganjanje" još nije pokrenut nijedan krivični postupak. Istovremeno u tužilaštvima širom Srbije… »

Pronađeno beživotno telo muškarca u Prigrevici

Dnevnik 15.06.2017
Beživotno telo za sada nepoznatog muškarca pronađeno je danas u prepodnevnim časovima u jednom od voćnjaka na levoj strani puta na ulaska u Prigrevicu iz pravca Apatina. Kako prenose lokalni mediji, nije poznato u koje vreme je došlo do pogibije… »