Izvor: BizLife arhiva vesti 15.06.2017

Od danas bez rominga za građane EU

BizLife 15.06.2017
Foto: Pixabay U zemljama EU danas je stupila na snagu primena nova uredba, po kojoj korisnici u romingu ili u mobilnim mrežama u inostranstvu plaćaju cene iz tarifa u matičnim zemljama. To znači da će cene u romingu korisnicima kada se nalaze u… »

Svetski mediji: Prva žena premijer Srbije i prvi gej premijer na Balkanu

BizLife 15.06.2017
Foto: Screenshot Strani mediji prenose vest da je Aleksandar Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade, sa akcentom na činjenicu da će Srbija dobiti „prvu gej premijerku na Balkanu“. Skoro svi vodeći mediji, uključujući i… »

Štrajk CA u špicu turističke sezone

BizLife 15.06.2017
Foto: Beta Piloti, kabinsko osoblje, aviomehaničari i radnici koji se brinu o putnicima Kroacija Erlajnsa (Croatia Airlines – CA) idu u štrajk, odlučeno je na skupštini sindikata Organizacije radnika CA (ORCA) održanoj pre dva dana. Zaposleni… »

U regionu Srbija inovativnija (samo) od BiH

BizLife 15.06.2017
Foto: Pixabay Na listi 128 najinovativnijih zemalja, prema izveštaju Ujedinjenih nacija, Srbija se nalazi na 62. mestu. Godišnji izveštaj organizacije UN za intelektualno vlasništvo za 2017. pokazuje da brzorastuće ekeonomije napreduju na listi kojom… »

Troškovi 1.300 dinara „teži“ od prihoda

BizLife 15.06.2017
Foto: Pixabay Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi u prvom kvartalu ove godine iznosili su 60.065, a prosečni izdaci 61.370 dinara, saopštio je Republički zavod za stitistiku. Najveći udeo u prihodima domaćinstava imaju… »

Bankrot fk Novi Pazar zbog dugova

BizLife 15.06.2017
Foto: FB Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar odlučio je da Gradskoj upravi uputi predlog o proglašenju bankrota, kao i predlog o formiranju novog kluba koji bi svoj fudbalski život počeo ispočetka. Kako se navodi u saopštenju kluba, Uprava je… »

Budući izgled novog Savskog mosta (foto)

BizLife 15.06.2017
Foto: Beoinfo Na mestu starog Savskog mosta ipak će nići novi most, čiji idejni projekat su predstavili gradske vlasti, u očekivanje da izgradnja počne u drugoj polovini 2018. godine. Gradonačelnik Siniša Mali predstavio je rešenje kako će… »

Izjava dana plus: Ana Brnabić, prvi put kao mandatar

BizLife 15.06.2017
Foto: Beta Kandidat za premijera Ana Brnabić, u svojoj prvoj izjavi nakon što je predsednik Aleksandar Vučić predložio za mandatara, istakla da joj je čast, ali i da je svesna odgovornosti koju preuzima. Brnabić je rekla da je prihvatila… »

Austrija i Nemačka oštro kritikuju nove sankcije Rusiji

BizLife 15.06.2017
Foto: Beta/AP Nemačka i Austrija su oštro kritikovale najnovije američke sankcije Rusiji jer bi one mogle da utiču na evropske kompanije uključene u projekte za dopremanje ruskog gasa u Evropu. Američki Senat je u sredu izglasao nove sankcije za… »

Ana Brnabić budući premijer Srbije

BizLife 15.06.2017
Foto: Beta/Miloš Miškov Kandidat za predsednika Vlade Srbije je Ana Brnabić, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić. Vučić je na konferenciji za novinare u zgradi Predsedništva najavio da će Skupštini Srbije uputiti predlog da Ana Brnabić… »