Izvor: Blic arhiva vesti 15.06.2017

Strani mediji: o imenovanju Ane Brnabić: Istorijski trenutak Prva žena i prva gej osoba premijer Srbije

Blic 15.06.2017
Svetski mediji preneli su večeras kao vanrednu vest imenovanje Ane Brnabić za mandatara za sastav Vlade Srbije, ističući u prvi plan njenu seksualnu orjentaciju, kao i da je u pitanju prva srpska premijerka u istoriji. AFP navodi da je Ana Brnabić… »

Mala matura dan drugi: Osmaci danas polažu matematiku

Blic 15.06.2017
Osmaci od devet sati jutros polažu test iz matematike na maloj maturi, a pomoćnik ministra za osnovno i predškolsko obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković prisustvovala je početku polaganja završnog ispita iz matematike u Osnovnoj školi… »

Putin otkrio najradosniju vest

Blic 15.06.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin danas uživo odgovara na pitanja građana iz celog sveta u okviru tradicionalne "Direktne linije". Ruski predsednika je odgovorio na jedno intimno pitanje otkrivši da je nedavno po drugi put postao deda. Ovo je 15… »

Ne veruju u namere Moskve: Skot: Ima razloga za zabrinutost zbog ruskog humanitarnog centra u Nišu

Blic 15.06.2017
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skot rekao je danas u Nišu da "ima dobrih razloga za zabrinutost" zbog postojanja Rusko-srpsko humanitarnog centra. - Ne znam tačno šta oni rade, nikada nisam posetio taj centar, ali mislim da ima… »

Od danas nema rominga u EU, ali pripazite na ove skrivene zamke

Blic 15.06.2017
U zemljama EU danas je stupila na snagu primena nova uredba, po kojoj korisnici u romingu ili u mobilnim mrežama u inostranstvu plaćaju cene iz tarifa u matičnim zemljama. To znači da će cene u romingu korisnicima kada se nalaze u inostranstvu biti… »

Vučić objavljuje ime mandatara 15 vlade od 1990. godine

Blic 15.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će obelodaniti ime mandatara koji će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Srbije - 15. po redu od 1990. godine, kada je u Srbiju uvedeno višestranačje. Predsednik Srbije će saopštavanjem imena… »

Kataru se zatvaraju sva vrata, ali Amerikanci su jedna ipak ostavili otvorenim

Blic 15.06.2017
Upravo u trenutku kada se zaoštrava kriza u Kataru, koga su izolovale susedne zemlje, vlada u Dohi kupuje od SAD 36 borbenih aviona. Američki ministar odbrane Džejms Matis i njegov katarski kolega Halid al Atijah potpisali su ugovor o kupoprodaji… »

"Neću večno biti gradonačelnik": Siniša Mali o eventualnoj ostavci i istrazi: Radujem se izveštaju o Savamali

Blic 15.06.2017
Radujem se izveštaju, i kada bude dostupan javnosti, kad se bude videlo šta se i kako tamo desilo, nadam se, ako mene nema tamo, da će mi se neko od vas izviniti zbog svega što sam prošao proteklih godinu dana, rekao je gradončelnik Siniša Mali o… »

Više trošimo nego što zaradimo: Prihodi po domaćinstvu 60.065 dinara, a rashodi 61.370

Blic 15.06.2017
Prosečna mesečna raspoloživa sredstva po domaćinstvu u Srbiji iznosila su 60.065 dinara u prvom kvartalu ove godine, dok su rashodi u proseku bili 61.370 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku. U proseku, mesečno domaćinstvima… »

Sutra pretežno sunčano i toplo, poslepodne naoblačenje

Blic 15.06.2017
U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a posle podne na severozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima, očekuje se naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, pre podne… »