Izvor: Dojče vele arhiva vesti 15.06.2017

„Evropa je obećanje, ali i obaveza“

Dojče vele 15.06.2017
Nemačka je spremna da pruži punu podršku Srbiji na evropskom putu, rekao je predsednik Bundestaga Norbert Lamert u govoru u Narodnoj skupštini Srbije. On je naglasio važnost parlamentarnog života i prava manjina. „Živimo u svetu promenjenom iz… »

Čeka se samo Priština

Dojče vele 15.06.2017
U Briselu se nadaju da će u julu biti osnovana Transportna zajednica Zapadnog Balkana koja bi bila usklađena sa EU. Za to nedostaje samo pristanak Kosova. Neke članice EU zahtevaju da se na Prištinu izvrši pritisak. Osmogodišnja saga o osnivanju… »

Bitka nemačkih i američkih supermarketa

Dojče vele 15.06.2017
Nemački diskontni lanac Lidl otvara prvih 10 prodavnica u SAD. Bitka nemačkih i američkih trgovačkih lanaca traje odavno: i Volmart je pokušao da se proširi na Nemačku, ali izgleda da Nemci u Americi imaju više uspeha. Uprkos velikoj reklamnoj… »

Zamke navodnog „ukidanja“ rominga

Dojče vele 15.06.2017
Od četvrtka (15. jun) zabranjeno je naplaćivati usluge rominga u okviru EU. Teoretski bi tako korisnik sa nemačkom karticom mogao da telefonira iz Španije pod istim uslovima kao kod kuće. Ali to je ipak samo teorija. Evropska unija „ukidanje… »

Da li Hrvatskoj prete teroristički napadi?

Dojče vele 15.06.2017
Hrvatska je članica Evropske unije i NATO i kao takva jedna od mogućih meta, kažu sagovornici DW. Doduše, daleko veća pretnja dolazi preko susedne BiH čije muslimane teroristi iznova pozivaju da ubijaju „nevernike“. „Teroristička pretnja… »

Dosije i za šestogodišnjake

Dojče vele 15.06.2017
„Zar ministri unutrašnjih poslova nemaju pametnija posla nego da otvaraju dosijee za decu između 6 i 14 godina starosti?“, piše štampa nakon odluke da organi bezbednosti dobiju šira ovlašćenja u borbi protiv terorizma. Ministri unutrašnjih… »

Katarski petrodolari nad Nemačkom

Dojče vele 15.06.2017
Diplomatski rat i blokada Katara od strane suseda veoma se pomno prate u Nemačkoj. Ovde je Katar veliki investitor pa se strahuje zbog moguće nestabilnosti nemačkih kompanija. Zato Berlin posreduje u konfliktu. Slika koje je još uvek pred očima, iako… »

Pucnjava na terenu za bejzbol

Dojče vele 15.06.2017
Jedan republikanski kongresmen je u kritičnom stanju nakon što je napadač pucao na političare koji su trenirali za dobrotvorni bejzbol meč nadomak Vašingtona. Istragu je preuzeo FBI koji sumnja na politički motiv napada. Bilo je 7:09 ujutru u… »