Izvor: EurActiv arhiva vesti 15.06.2017

Građani EU više ne plaćaju roming

EurActiv 15.06.2017
U EU se od 15. juna više ne naplaćuje roming i sada građani Unije mogu širom bloka da zovu, šalju poruke i pretražuju internet na svojim mobilnim uređajima po istoj ceni kao da su kod kuće. Time je okončana desetogodišnja borba za ukidanje… »

Obrazovanje mladih ključno za prevenciju nasilja nad starijima

EurActiv 15.06.2017
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da ključni segment prevencije nasilja nad starijim osobama treba da bude obrazovni sistem u kome će se mlađe generacije odgajati u duhu međugeneracijske solidarnosti i tolerancije… »

Migranti porodicama šalju više novca nego pre 10 godina

EurActiv 15.06.2017
Migranti šalju u otadžbine milijarde dolara više nego što su slali pre deset godina, a stopa rasta novčanih pošiljki gotovo je dvostruko veća nego povećanje migracije, navodi se u novom izveštaju Ujedinjenih nacija. Više od 100 zemalja godišnje… »

Predstavljen novi model zakona o zaštiti podataka

EurActiv 15.06.2017
Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić 15. juna je predstavio novi model zakona u toj oblasti, koji bi, kako je navedeno, trebalo da je unapredi i približi evropskim standardima. Neke od novina su precizno utvrđeni video nadzor i… »

Stagnacija u medijskom sektoru u Srbiji

EurActiv 15.06.2017
Stanje u medijskom sektoru u Srbiji u 2017. lošije je ocenjeno u odnosu na poslednjih nekoliko godina prema Indeksu održivosti medija (MSI) u kome se ocenjuju sloboda govora, profesionalni standardi, transparentnost izvora, ekonomska samodovoljnost i… »

Još jedno sporno rušenje u Savamali

EurActiv 15.06.2017
Srpske vlasti ponovo su se našle na udaru oštre kritike nakon što je kompanija Nelt saopštila da su bespravno porušeni njeni objekti u četvrti Savamala u centru Beograda. U toj četvrti se realizuje projekat "Beograd na vodi" iza koga stoje arapski… »