Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 15.06.2017

Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade Srbije

Glas Amerike 15.06.2017
BEOGRAD — Aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, Ana Brnabić, biće mandatarka za sastav nove Vlade, saopštio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić. Vučić je naveo da ga je… »

Hojt Ji: SAD zabrinute zbog ruskog humanitarnog centra u Srbiji

Glas Amerike 15.06.2017
SAD su zabrinute zbog izgradnje ruskog humanitarnog centra u Srbiji i potencijalnog specijalnog statusa za osoblje koji je Rusija tražila, rekao je visoki zvaničnik Stejt dipartmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji. On je na pretresu o… »

Mej naložila istragu požara u Londonu

Glas Amerike 15.06.2017
Londonska policija je saopštila da je najmanje 17 ljudi izgubilo život u požaru koji je juče zahvatio višespratnicu u Londonu i da se očekuje se da bi taj broj mogao da se poveća. Britanska premijerka Tereza Mej naložila je sprovođenje pune… »

Tramp odbacio izveštaje da je pod istragom zbog ometanja pravde

Glas Amerike 15.06.2017
Specijalni tužilac koji istražuje uticaj Rusije na prošlogodišnje predsedničke izbore u SAD i moguće veze sa kampanjom predsednika Donalda Trampa proširio je istragu i na samog predsednika, odnosno razmatra da li je on ometao sprovođenje pravde… »

Besplatno školovanje za sve studente Univerziteta CG

Glas Amerike 15.06.2017
Crnogorska vlada utvrdila je na današnjoj sjednici izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, kojima je propisano da osnovne i master studije za sve studente Univerziteta Crne Gore koji studiraju po reformisanom modelu ubuduće budu besplatne… »

"Kriza javnog uma" - sve manje prostora za javnu debatu u Srbiji

Glas Amerike 15.06.2017
BEOGRAD — U javnom prostoru Srbije sve je manje prostora za debatu o političkim, društvenim ili ekonomskim temama, što je direktna posledica apatije poličara, intelektualaca i akademske javnosti, kao i marginalizacije medija i poplave besmislenih… »

IREX: Medijska sitaucija u Srbiji sve gora

Glas Amerike 15.06.2017
Indeks održivosti medija organizacije Irex za 2017. godinu svrstao je Srbiju u grupu "neodrživi mešoviti sistem", u kojoj su još i Azerbejdžan, Rusija ili Makedonija, dok su Hrvatska, Crna Gora i Rumunija u bolje ocenjenoj grupi - "skoro održiv… »

Hapšenja zbog incidenta ispred turske ambasade u Vašingtonu

Glas Amerike 15.06.2017
Dvojica Amerikanaca turskog porekla uhapšena su zbog njihove navodne uloge u napadu na demonstrante ispred zgrade ambasade Turske posle posete Beloj Kući turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana prošlog meseca u Vašingtonu. Policija u američkoj… »

Američki student pretrpeo "teške neurološke povrede"

Glas Amerike 15.06.2017
Američki student kojeg je Severna Koreja pustila na slobodu posle 17 meseci u pritvoru pretrpeo je “teške neurološke povrede” navela je u četvrtak portparolka bolnice. Kad se vratio iz Severne Koreje, 22-godišnji Oto Vormbier je odmah prebačen u… »

Putin: SAD i Rusija nisu neprijatelji

Glas Amerike 15.06.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ne veruje da su njegova zemlja i SAD neprijatelji i umanjio značaj novih sankcija zvaničnoj Moskvi koje su američki zakonodavci usvojili. Tokom svog tradicionalnog razgovora sa građnima, uživo u emisiji… »