Izvor: Insajder arhiva vesti 15.06.2017

Ana Brnabić prva žena mandatar za sastav Vlade

Insajder 15.06.2017
Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vođenje vlade poveri Ani Brnabić po mnogo čemu je istorijska. Ona je prva žena kandidat za premijera Srbije i ujedno javno deklarisana pripadnica LGBT populacije, što tu odluku, u tradicionalističkoj… »

EU ukinule roming za svoje građane

Insajder 15.06.2017
Građani zemalja Evropske Unije od danas nemaju roming. Ukidanje dodatne naplate razgovora preko mobilnih i SMS poruka međutim nema nikakav uticaj na građane Srbije. Ova inicijativa pripremana je više od deset godina uz brojne otpore pre svega… »

Dragan Marković Palma: Ana Brnabić nije moj premijer

Insajder 15.06.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer. "Samo jedna rečenica. Ana Brnabić nije moj premijer", rekao je kratko Marković za agenciju Beta… »

Mali: Nadam se izvinjenju ako ne budem u izveštaju MUP-a o Hercegovačkoj

Insajder 15.06.2017
Povodom izveštaja MUP-a o rušenju u Hercegovačkoj koji je prosleđen tužilaštvu gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se „raduje izveštaju ali da ne zna da li se njegovo ime spominje u ovom izveštaju“. „Kada bude dostupan… »

Reakcije na izbor mandatara: Državnička odluka, nebitna informacija, nalog Zapada…

Insajder 15.06.2017
Ana Brnabić je dobila mandat za sastav nove Vlade Srbije. Ona će biti prva žena na funkciji predsednika Vlade Srbije u istoriji. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da poštuje… »

Stefanović: Neki iz SNS vide samo svoje interese

Insajder 15.06.2017
Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je da potpuno podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao i da mu je žao što neki iz Srpske napredne stranke vide samo svoje interese. Stefanović je naveo da podržava… »

Insajder na lokalu: Požarevac (EMISIJA)

Insajder 15.06.2017
Novinari ANEM-a i Insajdera istraživali su više od godinu dana funkcionisanje javnih preduzeća u više gradova u Srbiji. Javna preduzeća postala su baza za masovna stranačka zapošljavanja širom Srbije. Prema istraživanju novinara Anema i Insajdera… »

Janković: Slobodu kretanja može da ograniči samo policija

Insajder 15.06.2017
Vršilac dužnosti zaštitnika građana Miloš Janković rekao je da obezbeđenje skupa SNS nije imalo prava da vrši nasilje nad građanima. On je istakao da je policija ta koja je trebalo da reaguje i da će zbog toga pokrenuti kontrolu postupanja… »

Insajder na lokalu: Partijskim zapošljavanjem stranke obezbeđuju sigurne glasove

Insajder 15.06.2017
Javna preduzeća postala su baza za masovna stranačka zapošljavanja širom Srbije. Prema istraživanju novinara Anema i Insajdera radi se o tome da na taj način stranke unapred obezebeđuju glasove za izbore. U sredinama u kojima nema većih fabrika… »

Vukosavljević: Osuđujemo svaku vrstu nasilja, uz snimke nadležnima lakše da utvrde šta se desilo na skupu SNS-a

Insajder 15.06.2017
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da ohrabruje nadležne da utvrde sve relevantne činjenice o dešavanjima u centru Beograda na dan kada je predsednik Srbije polagao zakletvu i ocenio da je dolaženje do istine sada… »