Izvor: Južne vesti arhiva vesti 15.06.2017

Skat: Ima razloga za zabrinutost zbog Srpsko-ruskog centra u Nišu

Južne vesti 15.06.2017
Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu jeste razlog za brigu, kaže američki ambasador Kajl Skat, i dodaje da je pitanje za Vladu Srbije šta Rusi, ustvari, rade u tom Centru. Povodom izjava visokog zvaničnika Stejt Departmenta Hojta Brajana Jia, koju… »

Niški univerzitet osniva Poljoprivredni fakultet u Kruševcu

Južne vesti 15.06.2017
Posle skoro 15 godina Univerzitet bi mogao uskoro da bude bogatiji za novi fakultet i to Poljoprivredni, čije će sedište biti u Kruševcu, kazao je rektor Dragan Antić. Najavio je i osnivanje Botaničke bašte, a novina je i softver koji detektuje… »

"Zumiranje" o ćirilici, kulturi i medijima

Južne vesti 15.06.2017
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i novinar Teofil Pančić bili su gosti emisije “Zumiranje” nedeljnika Vreme. Sa voditeljem Filipom Švarmom razgovarali su o ćiriličnom pismu, kulturnoj politici i situaciji u medijima. Emisija… »

Iz Niša u Grčku - Rastavac i Ilić potpisali za prvoligaša Ksanti

Južne vesti 15.06.2017
Doskorašnji trener niškog Radničkog Milan Rastavac i njegov prvi pomoćnik Dragan Ilić našli su novi angažman. U pitanju je Ksanti, tim koji je minulu sezonu završio na 6. mestu najjačeg grčkog fudbalskog prvenstva. Kako pišu nacionalni mediji… »

Galerija se privremeno seli u Oficirski dom, prva izložba krajem juna

Južne vesti 15.06.2017
Umetnička dela će do kraja ove godine biti izlagana u Oficirskom domu, a ovo je privremeno rešenje, jer je Galerija “Srbija” zbog restitucije morala da bude iseljena. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio je da će Grad kupiti novi i… »