Izvor: N1 Info/Balkan arhiva vesti 15.06.2017

Skat: Ne znam šta rade Rusi u Nišu, to je pitanje za Srbiju

N1 Info 15.06.2017
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat rekao je danas u Nišu da "ima dobrih razloga za zabrinutost" zbog postojanja Rusko-srpsko humanitarnog centra u tom gradu. "Ne znam tačno šta oni rade, nikada nisam posetio taj centar, ali… »

Održano ročište zbog Savamale po tužbi građanina

N1 Info 15.06.2017
Prva suđenja u vezi sa rušenjem u Savamali počela su i završena u beorgadskom Višem sudu. Dragan Marić je, kao građanin, podneo dve tužbe protiv Republike Srbije, odnosno ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i gradonačelnika… »

Pešić: U Srbiji ima manje javne debate nego devedesetih

N1 Info 15.06.2017
Javne debate u društvu manje je nego devedesetih godina, a odgovornost za slabljenje javne reči je na intelektualnoj eliti, ocenila je danas sociološkinja Vesna Pešić otvarajući debatu "Kriza javnog uma - Društvo bez debate: sloboda izražavanja i… »

Ilija Jurišić traži odštetu od Srbije

N1 Info 15.06.2017
Pred sudskim većem Višeg suda u Beogradu održana je prva rasprava po tužbi zvaničnika Tuzle tokom rata u Bosni Ilije Jurišića protiv Srbije, koji je tužio ovu državu, smatrajući da je u beogradskom pritvoru proveo neosnovano 3,5 godina. Na… »

Tadić otkazao konferenciju, došlo dvoje novinara bez kamera

N1 Info 15.06.2017
Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić otkazao je konferenciju za novinare jer se nije pojavio dovoljan broj novinara. Na konferenciji su se pojavili novinari Bete i Tanjuga kojima se obratio portparol stranke Konstantin Samofalov. "Tema… »