Izvor: N1 Info/Svet arhiva vesti 15.06.2017

Građani EU od danas ne plaćaju roming

N1 Info 15.06.2017
Zakon EU o ukidanju naplate rominga ljudima koji koriste svoje mobilne telefone u inostranstvu danas je stupio na snagu u zemljama evropskog bloka. Državljani zemlja EU ubuduće će moći da obavljaju pozive, šalju tekstualne poruke i koriste internet… »

Katar kupuje od SAD avione F-15

N1 Info 15.06.2017
Katar će od SAD kupiti borbene avione F-15 u vrednosti od 12 milijardi dolara, rezultat je dogovora koji su dve zemlje postigle u sredu u Vašingtonu, rekao je katarski ministar odbrane Kalid Al Atijah. Al Atijah i njegov američki kolega Džejms Matis… »

Okončana talačka kriza u restoranu u Mogadišu, 31 žrtva

N1 Info 15.06.2017
Najmanje 31 čovek je poginuo u napadu pripadnika ekstremističke grupe Al-Šabab na restoran u glavnom gradu Somalije Mogadišu, rekao je portparol somalske vlade. Napad je počeo u sredu uveče eksplozijom automobila bombe ispred dva restorana, a opsada… »

Kina lansirala teleskop za praćenje crnih rupa

N1 Info 15.06.2017
Kina je u svemir lansirala prvi satelitski teleskop koji će pratiti crne rupe i gama zrake u orbiti. Agencija Sinhua javlja da je lansiranje uspešno izvedeno u baze Žikuan u pustinji Gobi na severoistoku zemlje. Teleskop težak dve i po tone lansiran… »

Potraga za nestalima u požaru mogla bi da traje nedeljama

N1 Info 15.06.2017
Nastavlja se potraga za mogućim nastradalima u požaru koji je uništio soliter u Londonu i u kome je, prema dosadašnjem bilansu, poginulo najmanje 17 osoba. Izvor: N1 Nadležni strahuju da bi broj žrtava mogao biti i veći i upozoravaju da bi pretraga… »

Matis: Rat sa Severnom Korejom bio bi - katastrofalan

N1 Info 15.06.2017
SAD i njihovi saveznici pobedili bi u ratu sa Severnom Korejom, ali bi on bio "katastrofalan" za civile na tom području, ocenio je američki ministar obrane Džim Matis. "Bio bi to katastrofalan rat, pre svega za nedužne ljude", pa tako "vrlo verovatno… »

Senat SAD odobrio nove sankcije Rusiji

N1 Info 15.06.2017
Senat američkog Kongresa odobrio je večeras novi paket sankcija Rusiji zbog, između ostalog, njenog navodnog mešanja u predsedničke izbore u SAD i hakerskih napada. Senatori su skoro jednoglasno usvojili predlog zakona koji se odnosi i na sankcije… »

Sadik Kan: Stanovnici ljuti i zabrinuti posle požara

N1 Info 15.06.2017
Londonski gradonačelnik Sadik Kan rekao je da su građani zapadnog Londona "ljuti i zabrinuti" nakon strašnog požara koji je progutao 24-spratni soliter i u kojem je, po trenutnim podacima, poginulo 17 ljudi, ali se još mnogi smatraju nestalima… »

London i EU počinju pregovore o Bregzitu u ponedeljak

N1 Info 15.06.2017
London i Evropska unija u ponedeljak, 19. juna će početi pregovore o istupanju Velike Britanije iz EU (Bregzit), saopštilo je britansko Ministarstvo zaduženo za Bregzit. "Ministar za Bregzit Dejvid Dejvis i pregovarač Evropske komisije Mišel Barnije… »

Putin: Rado ćemo Komiju dati azil u Rusiji

N1 Info 15.06.2017
Novi krug sankcija protiv Rusije predloženih u SAD dokaz je internih političkih borbi u toj zemlji, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, u godišnjoj televizijskoj i radijskoj emisiji tokom koje je odgovarao na pitanja građana. Američki Senat… »