Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 15.06.2017

Građani EU od danas ne plaćaju roming

Nedeljnik 15.06.2017
Državljani zemlja EU ubuduće će moći da obavljaju pozive, šalju tekstualne poruke i koriste internet na svojim mobilnim uređajima po cijenama koje plaćaju u svojoj zemlji, bez obzira na to u kojoj članici se nalaze. Zakon EU o ukidanju naplate… »

Saša Janković: Ako ne pobedimo Vučića u Beogradu, ja ću biti odgovoran - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 15.06.2017
"Nisam čovek koji zna najbolje od svih da obavlja svaki posao. Upravo je odgovornost ne hvatati se za sve što možete da dohvatite", objasnio je Saša Janković zašto neće biti kandidat za gradonačelnika Beograda. Lider Pokreta slobodnih građana… »

Frederik Begbede za Nedeljnik: Svi smo sanjali profesorke, a Makron je u tome uspeo

Nedeljnik 15.06.2017
"U celom svetu digla se prašina oko tog braka. Amerikanci su fascinirani tim parom i ta priča je zadivljujuća", ispričao je u ekskluzivnom intervjuu za Nedeljnik jedan od najpoznatijih francuskih i svetskih pisaca. "Kada sam imao petnaest godina, bio… »

Pogledajte rešenja testa iz matematike

Nedeljnik 15.06.2017
Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji, njih oko 70.000, polagalo je danas od 9 do 11 časova završni test iz matematike. Polaganje male mature završava se sutra kombinovanom testom. Ministarstvo prosvete objavilo je rešenja testa iz… »

Kako je Beograd ostao uskraćen za najlepšu evropsku fontanu - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 15.06.2017
Godine 1988. pokrenuta je inicijativa da se Terazijama vrati pređašnji izgled i mala fontana sa vodoskokom koja je tu postojala neko vreme. Bilo je još inicijativa, ali nijedna dosad nije sprovedena u delo. Ako se vratimo u prošlost, čini se da… »

ANKETA: Da li biste podržali ideju da se na Terazije "vrati" stara Meštrovićeva fontana

Nedeljnik 15.06.2017
Monumentalnost Meštrovićeve fontane ni danas, po mišljenju mnogih, nemamo sa čime da uporedimo. U novom Nedeljniku čitajte šta arhitekte misle o novoj fontani na Slaviji, arhitekturi i urbanizmu u Beogradu. Mnogo puta pokretano je pitanje da li… »

Ana Brnabić je novi premijer Srbije

Nedeljnik 15.06.2017
Vučić je rekao da je odluku doneo u skladu sa interesima i ciljevima Republike Srbije, i da je nije bilo lako doneti, te da je pred Srbijom put poboljšanja odnosa sa zemljama širom sveta. Ana Brnabić je novi mandatar Vlade Srbije, saopštio je… »

Prva izjava buduće premijerke: Vodiću Vladu posvećeno i odgovorno, radiću pošteno i sa ljubavlju

Nedeljnik 15.06.2017
Ona je rekla da je prihvatila kandidaturu koju je dobila od Predsednika Srbije i da kreće da radi na ekspozeu i sastavljanju Vlade. “Želim da zahvalim Predsedniku na ukazanom ogromnom poverenju da vodim Vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom… »

Biti ili ne biti roditelj: Kada "imati sve" znači nemati potomstvo

Nedeljnik 15.06.2017
"Roditelji mi stalno govore da ću jednom kad ostarim zažaliti, jer biću sama, neću imati ko da brine o meni, neću imati s kim da se radujem. Ali, ja ne želim dete da bih ga imala. To je više od toga spavati s nekim i čekati devet meseci da bi… »

Majka hrabrost i ljudska zla: Povratak Bertolta Brehta

Nedeljnik 15.06.2017
Zbog toga što je gledaocu omogućio zadovoljstvo oslobađanja od lažne očiglednosti koju skriva raspored mesta, Bertolt Breht je otvorio radikalno novo polje pozorišne reprezentacije - u pogledu forme i u pogledu svrhe. Taj veliki potres je u… »