Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 15.06.2017

Jedemo i previše i pogrešno

Novi magazin 15.06.2017
Naučnici upozoravaju na „rastuću i uznemirujuću globalnu krizu zdravlja“. Sve više stanovnika planete Zemlje je gojazno: 700 miliona ljudi je klinički gojazno, tj. Imaju indeks telesne mase (BMI) viši od 30. Oko milijardu i po stanovnika je na… »

Fotoreporter AFP-a Robert Atanasovski pobednik konkursa za Betinu fotografije godine

Novi magazin 15.06.2017
Pobednik 14. konkursa za Betinu fotografiju godine je fotoreporter AFP-a Robert Atanasovski za fotografiju "Šarena revolucija".Na izložbi koja je večeras otvorena u Dorćol platzu u Beogradu izloženo je 45 radova, od ukupnom prispelih 300 radova -… »

Zašto žene vole mlađe muškarce

Novi magazin 15.06.2017
Razlika u godinama između ljubavnika odavno više nije tabu tema, a sve su manje burne i reakcije na vezu u kojoj je žena starija od muškarca. Razlika u godinama između ljubavnika odavno više nije tabu tema, a sve su manje burne i reakcije na vezu u… »

Mikroskopski organizmi obojili istanbulske obale u tirkiz

Novi magazin 15.06.2017
Cvetanje mora obojilo je vode oko Istanbula u svetlo tirkiznu boju. Prirodni fenomen nazvan procvatom fitoplanktona pretvorio je obično tamne vode Bosfora i Zlatnog roga u jaku nijansu tirkizne boje. To je izazvano mikroskopskim organiznima koji su… »

Ukinuto plaćanje rominga unutar EU

Novi magazin 15.06.2017
Od danas troškovi rominga u Evropskoj uniji više ne važe, što su evropski zvaničnici pozdravili kao pravu priču o evropskom uspehu. U zajedničkom saopštenju Antonio Tajani, predsednik Evropskog parlamenta, Džozef Maskat premijer Malte čija… »

Kina lansirala prvi svemirski teleskop sa X-zracima

Novi magazin 15.06.2017
Kina je danas lansirala u svemir svoj prvi teleskop s rendgenskim zracima koji treba da proučava crne rupe i pulsare, u novoj fazi njenog ambicioznog svemirskog programa. Letelicu tešku 2,5 tone u orbitu lansirala je raketa koja je poletela sa… »