Izvor: OK radio arhiva vesti 15.06.2017

Osmaci počeli polaganje matematike

OK radio 15.06.2017
Testom iz matematike koji je počeo u devet časova osmaci u Vranju su nastavili polaganje završnog ispita, koji traje tri dana. U sredu su đaci polagali test iz srpskog ili maternjeg jezika, dok će u petak osmaci polagati kombinovani test koji… »

EU ukinule roming za svoje građane

OK radio 15.06.2017
Građani zemalja Evropske Unije od četvrtka nemaju roming. Ukidanje dodatne naplate razgovora preko mobilnih i SMS poruka međutim nema nikakav uticaj na građane Srbije. Ova inicijativa pripremana je više od deset godina uz brojne otpore pre svega… »

Mogadiš: Kraj talačke krize, 18 mrtvih

OK radio 15.06.2017
Mogadiš -- Rano jutros okončana opsada popularne picerije u glavnom gradu Somalije Mogadišu, koju su celu noć držali pripadnici islamske ekstremističke grupe Al-Šabab. Portparol vlade Mohamed Ahmed Arab je saopštio da je u samoubilačkom… »

Posle Leskovačkog leta – Leskovački karneval

OK radio 15.06.2017
Etno kompleks Šop Đokićeve kuće u centru Leskovca, u narednim danima biće idealno mesto za zabavu i druženje jer će sutra po sedamnaesti put svečano biti otvoreni Leskovački letnji festivali, koji će trajati u periodu od 16. juna do 1. jula… »

Ujela ga zmija dok se spremao za tuširanje

OK radio 15.06.2017
Muškarca iz sela Podina kod Žitorađe ujela je zmija u hodniku porodične kuće dok se spremao za tuširanje. Nakon primljenog seruma protiv ujeda, on je prebačen u prokupačku Opštu bolnicu i njegovo stanje je stabilno. Kako saznajemo, 61-godišnji… »

Nova šansa za posao u vojsci

OK radio 15.06.2017
Vranje - Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije otvorili su konkurs za prijem još 675 profesionalnih vojnika. Za službovanje u Bujanovcu ima 35 slobodnih mesta, dok je za Vranje predviđeno 15 mesta. Podnošenje prijava, uz proveru fizičke sposobnosti… »

Reakcije na Vučićev izbor mandatara

OK radio 15.06.2017
BEOGRAD - Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je izjavio je, povodom izbora Ane Brnabić za mandatara, da poštuje predlog predsednika Srbije, ali da očekuje veće učešće SPS-a u vlasti. Znate da sam… »

Marš opozicije ka Istanbulu, hiljade krenule iz Ankare

OK radio 15.06.2017
Istanbul -- Na hiljade pristalica glavne opozicione stranke u Turskoj Republikanske narodne partije krenulo je pešice, pod prismotrom policije, na 425 kilometara dug put. Oni idu od prestonice Ankare do zatvora u Istanbulu kako bi protestvovali protiv… »

BG: Svađa demokrata i naprednjaka, proglašena pauza

OK radio 15.06.2017
Beograd -- Na sednici gradskog parlamenta Beograda proglašena je kratka pauza nakon verbalnog incidenta poslanika SNS Vladimira Orlića i DS Zorana Alimpića. Rasprava se dogodila tokom rasprave o gašenju Osnovne škole Stari grad. Odbornik DS Zoran… »

Počelo spajanje mosta Vrla

OK radio 15.06.2017
Vranje - Spajanje leve i desne strane mosta “Vrla”, koji se pruža preko Vladičinog Hana i puta za Surdulicu, na autoputu južnog kraka Koridora 10, odvija se predviđenom dinamikom. To je ujedno i najduži most na ovoj deonici Koridora 10, sa ukupno… »