Izvor: Pravda arhiva vesti 15.06.2017

Vučić izabrao: Srbija dobija prvu gej premijerku u istoriji!

Pravda 15.06.2017
Predsednik Aleksandar Vučić poverio je Ani Brnabić mandat za sastav nove vlade. Vučić je rekao da nije bilo lako doneti tu odluku, te da to nije poraz za SNS, niti za bilo koga drugog, već ideja da se pronađe najbolje rešenje, a da će SPS, iako… »

Četiri sata odgovarao na pitanja naroda: Moćne poruke Vladimira Putina narodima Rusije, Ukrajine, sveta... (video)

Pravda 15.06.2017
Istorija pokazuje da je ruska država živela pod zapadnim sankcijama od momenta kada je počela da jača, da staje na svoje noge i da postaje snažan konkurent, a sankcije su uvođene pod najrazličitijim izgovorima - rekao je Vladimir Putin. On je za… »

Ameri prete Srbiji zbog rusa: "Ruski humanitarni centar..."

Pravda 15.06.2017
SAD brine izgradnja ruskog humanitarnog centra u Srbiji i potencijalnog specijalnog statusa za osoblje centra kojeje tražila Rusija, izjavio je Hojt Brajan Ji. Visoki zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Evropu i Evroaziju je na pretresu o situaciji… »

Izbor premijera: Ana je najbliža, a moguća i "bomba"

Pravda 15.06.2017
Predsednik Aleksandar Vučić danas će u 18 sati objaviti kome će dodeliti mandat za sastav nove vlade, a do tog trenutka ime budućeg premijera neće otkrivati čak ni najbližim saradnicima. Prema informacijama, ljudi iz najbližeg premijerovog… »

Katar počeo da plaća: U jeku krize kupuje od SAD borbene avione za 12 milijardi dolara!

Pravda 15.06.2017
Ministar odbrane SAD Džejms Matis i njegov katarski kolega Halid al Atija potpisali su sporazum vredan 12 milijardi dolara o prodaji Kataru borbenih aviona američke proizvodnje F-15, saopštio je Pentagon. Sporazum je potpisan u jeku krize u Zalivu… »

Opasna poruka: "Srbija je za NATO..."

Pravda 15.06.2017
Srbija je za NATO ključna zemlja regiona, a region je važan za stabilnost vojnog saveza. To je ocenio Knut Kirste, politički savetnik za Srbiju u Odeljenju za politička i sigurnosna pitanja NATO. Kirste je, na skupu Centra za evroatlantske studije… »

Dveri: Srpsku zemlju prglasiti nacionalnim blagom

Pravda 15.06.2017
Opozicioni pokret Dveri, koji se protivi primine sporazumu koji će omogućiti strancima da kupuju srpsku zemlju, predlažu Vladi Srbije da postupi na način kako je to uradila Mađarska. U saopštenju Dveri se navodi da bi Vlada Srbije trebalo da promeni… »

Predsednik nemačkog Bundestaga dolazi u Skupštinu: Evo šta će radikali uraditi (video)

Pravda 15.06.2017
Poslanici Srpske radikalne radikalne stranke bojkotovaće će danas obraćanje Norberta Lamerta, predsednika Nemačkog Bundestaga, zbog čije je posete sazvana posebna sednica Narodne Skupštine. „Podanički odnos i ponižavanje Srbije nastavlja se… »

Putin: Rusija će zaštititi Krim svim raspoloživim sredstvima

Pravda 15.06.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin govorio je u intervjuu sa režiserom Oliverom Stounom o razvoju ukrajinske krize, ulasku Krima u sastav Rusije i o akcijama Moskve u Siriji. Treća serija filma Olivera Stouna, koji je zasnovan na intervjuu sa Vladimirom… »

Evropa neće nasesti na američku igru: Kern i Gabrijel otkrili šta se krije iza novih sankcija Rusiji!

Pravda 15.06.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern i šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel kritikovali su danas usvajanje nacrta zakona o sankcijama prema Rusiji u američkom Senatu i poručili da ne treba povezivati sankcije kao politički instrument sa ekonomskim… »