Izvor: RTS arhiva vesti 15.06.2017

Rojters, AFP i AP: Prva žena i gej osoba na čelu Vlade Srbije

RTS 15.06.2017
Svetske agencije prenele su pod oznakom "Hitno" da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imenovao ministarku Anu Brnabić za premijerku Srbije i navele da je u pitanju prva srpska premijerka u istoriji i prva deklarisana gej osoba na čelu vlade neke… »

Osmaci rešavali test iz matematike

RTS 15.06.2017
Budući srednjoškolci rešavali su test iz matematike, a sutra ih očekuje polaganje kombinovanog testa sa pitanjima iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije. Nadležni poručuju da oko 69.000 osmaka ne treba da brine, jer u srednjim školama… »

Putin o sankcijama: Da nije bilo Krima, bilo bi nešto drugo

RTS 15.06.2017
Nove američke sankcije protiv Rusije su dokaz "unutrašnje političke borbe" u SAD, izjavio je ruski predsednik u godišnjoj "Direktnoj liniji sa Vladimirom Putinom". Ruski predsednik istakao je da Rusija ne smatra SAD svojim neprijateljem, navodeći da… »

EU ukinula roming

RTS 15.06.2017
Od danas građani Evropske unije neće imati dodatne troškove zbog korišćenja mobilnih telefona kada otputuju u inostranstvo. Zakon o ukidanju rominga stupio je na snagu. Prema novim pravilima zakona, građani koji putuju po teritoriji EU moći će da… »

Ji: SAD brine ruski humanitarni centar u Srbiji

RTS 15.06.2017
Visoki zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji izjavio je da su SAD zabrinute zbog izgradnje ruskog humanitarnog centra u Srbiji i potencijalnog specijalnog statusa za osoblje koji je Rusija tražila. Hojt Brajan Ji je… »

Čeka se ime mandatara 15. vlade od uvođenja višestranačja

RTS 15.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će obelodaniti ime mandatara koji će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Srbije – 15. po redu od 1990. godine, kada je u Srbiji uvedeno višestranačje. RTS će pres-konferenciju prenositi na Prvom… »

Dačić: Premijer sam bio, cilj je veće učešće SPS-a u vlasti

RTS 15.06.2017
Lider Socijalističke partije Srbije i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je izjavio, povodom izbora Ane Brnabić za mandatara, da poštuje predlog predsednika Srbije, ali da očekuje veće učešće SPS-a u vlasti. "Znate da sam bio premijer i da… »

Mali: Radujem se izveštaju o Savamali, a ako me u njemu ne bude bilo, očekujem izvinjenje

RTS 15.06.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da dostavljanje izveštaja policije o slučaju Savamala Tužilaštvu vidi kao korak napred i dodaje da, ako njega u tom izveštaju ne bude bilo, očekuje da mu se neko od novinara izvini. "Radujem se tom… »

Katar kupuje od SAD 36 borbenih aviona

RTS 15.06.2017
Ministar odbrane SAD Džejms Matis i njegov katarski kolega Halid el Atija potpisali su sporazum vredan 12 milijardi dolara o prodaji Kataru borbenih aviona američke proizvodnje F-15, saopštio je Pentagon. Sporazum je potpisan u jeku krize u Zalivu… »

Vremenska prognoza – 16. jun

RTS 15.06.2017
Tokom dana pretežno sunčano i toplo vreme. Posle podne na severozapadu, uveče, tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje ponegde s kišom ili pljuskom sa grmaljvinom. Temperatura u najtoplijem delu dana od 27 do 31. Posle podne na severozapadu… »