Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

Novosađanin prodavao kokain?

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneće krivičnu prijavu protiv Novosađanina (31) zbog sumnje da je prodavao drogu i neovlašćeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sumnja se da je on u… »

Biznis u štiklama

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - Mеđunarodna stručna konfеrеncija "Biznis na štiklama" namеnjеna promociji i unaprеđеnju žеnskog prеduzеtništva, otvorena je na Novosadskom sajmu. Konferencija obuhvata brojna stručna prеdavanja i panеlе na tеmu razvoja… »

ZR: Probni rad postrojenja za prečišćavanje vode

RTV 15.06.2017
ZRENJANIN - Zrenjaninci već 13 godina ne mogu da piju vodu iz gradskog vodovoda u kojoj ima arsena. Rešenje tog decenijskog problema je na pomolu. Naime, u Zrenjaninu je otpočeo probni rad postrojenja za prečišćavanje vode.… »

Za njive bez GMO soje

RTV 15.06.2017
SOMBOR - U Lugovu kod Sombora održana je manifestacija "Dunav Soja Dan Polja – od bez GMO soje do bez GMO mleka". Dan polja soje su organizovali „Udruženje Dunav Soja" i kompanija „Agri Business Partner". Cilj ove manifestacije je da… »

Projekat "Sačuvajmo kulturu Šida"

RTV 15.06.2017
ŠID - U okviru programa Gradovi u fokusu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije podržalo je projekat Opštine Šid Sačuvajmo kulturu Šida. Za realizaciju projekta kojim je predviđeno kompletno renoviranje sale Kulturno obrazovnog… »

Čišćenje kanala kod Sivca u dve smene

RTV 15.06.2017
SIVAC - Na Velikom bačkom kanalu, najzagađenijem vodotoku Evrope, kod Sivca, u toku su radovi na izmuljavanju dna i uređenju obala. Posao finansira Pokrajinska vlada, a izvode ga JVP "Vode Vojvodine" i Vodoprivredno preduzeće "Bačka" iz Vrbasa… »

Povezivanje nauke i privrede

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN), Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Rade Doroslovački potpisali su u četvrtak, 15. juna 2017. godine u PKV Sporazum o poslovno-tehničkoj… »

Čoka: Za rekonstrukciju vodovoda 20 miliona

RTV 15.06.2017
ČOKA - U opštini Čoka u toku su radovi na rekonstrukciji četiri kilometra vodovodne mreže, čija je ukupna vrednost 20 miliona i 185 hiljada dinara. Sa blizu 16 miliona dinara, radove sufinansira Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu… »

Kako "sezonski" dogurati do penzije?

RTV 15.06.2017
APATIN - U vremenu sezonskih poslova, dugogodišnji sezonci se pitaju mogu li zaraditi penziju, a oni koji tek počinju ove poslove imaju šansu za prvu zaradu. Šezdesetogodišnja Milanka Škorić iz Apatina je lovac na penziju i radni staž. Sedam… »

Inđija: Rasvetljena provala u prodavnicu

RTV 15.06.2017
INĐIJA - Pripadnici policije u Inđiji rasvеtlili su provalu u prodavnicu u okolini grada i pronašli 29-godišnjеg muškarca koji sе tеrеti za ovo krivično dеlo, saopšteno je iz Policijske uprave Sremska Miitrovica. Kako je navedeno, u… »