Izvor: Sandžak press arhiva vesti 15.06.2017

GASI SE FK NOVI PAZAR! Klub proglasio bankrot zbog velikih dugova!

Sandžak press 15.06.2017
Fudbalski klub Novi Pazar proglasio je bankrot i već za koji dan će se ugasiti. Ovo je odlučio upravni odbor kluba sa Jošanice, a odluku bi trebalo da potvrdi gradska uprava Novog Pazara. – Prijedlog o gašnju prosljedićemo gradu na usvajanje… »

Dodik: Nije tačno da je RS nastala na genocidu

Sandžak press 15.06.2017
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas sve poslanike iz RS u Parlamentu BiH da glasaju protiv izmjena Krivičnog zakona BiH, kojim je predviđeno kažnjavanje negiranja genocida ili zločina protiv čovječnosti zatvorom od pet do 10… »

Žestok sudar u Novom Pazaru (Foto)

Sandžak press 15.06.2017
U novopazarskom naselju Bajevica došlo je do sudara dva putnička automobila u kojem su učesnici zadobili lakše povrede.… »

Vučić: Ana Brnabić dobila mandat za sastav vlade

Sandžak press 15.06.2017
Predsjednik Aleksandar Vučić povjerio je Ani Brnabić mandat za sastav nove vlade. Vučić je rekao da nije bilo lako donijeti tu odluku, te da to nije poraz za SNS, niti za bilo koga drugog, već ideja da se pronađe najbolje rješenje, a da će SPS… »

Izetbegović – Zemlje Zaliva da u danima ramazana iznađu rješenje

Sandžak press 15.06.2017
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha bin Mohammeda Mominaha. Razgovarano je o aktuelnoj diplomatskoj krizi u Perzijskom zalivu. Ambasador Mominah informisao je… »

U požaru u Scheveningenu nije stradao niko od optuženih za ratne zločine

Sandžak press 15.06.2017
Niko od optuženih za ratne zločine nije stradao u požaru koji se desio sinoć u pritvoru Scheveningen, potvrdili su iz Ministarstva pravde Holandije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH). Po Ministarstvu pravde zatvorenik… »

Islamska zajednica zbog opstrukcija Čovića i Ivanića još nema ugovor s BiH

Sandžak press 15.06.2017
Sporazum Islamske zajednice i BiH još nikada nije potpisan, iako je to urađeno s drugim vjerskim zajednicama u našoj zemlji. Osnovni ugovor Islamske zajednice i BiH upućen je u Predsjedništvo BiH ali opstrukcije od strane Mladena Ivanića i Dragana… »

Hoyt Yee: Nacionalistički lideri RS-a koriste slabe državne institucije da bi ojačali politiku podjela koja može dovesti do…

Sandžak press 15.06.2017
Balkan se suočava s ozbiljnim izazovima, unutrašnjim i vanjskim prijetnjama koje, ako budu zanemarene mogu imati teške posljedice na zapadni Balkan, Evropu i Sjedinjene Američke Države, izjavio je na saslušanju u Vanjskopolitičkom odboru američkog… »

Rožaje – Bez stana ostavili porodicu sa dva invalida, stanove dijelili dobrostojećim ljudima

Sandžak press 15.06.2017
Ne­za­do­volj­ni na­či­nom ras­po­dje­le sta­no­va za so­ci­jal­ne slu­ča­je­ve i po­ro­di­ce s hen­di­ke­pi­ra­nim čla­no­vi­ma, El­vin Ba­lić i Sa­ne­la Hu­se­i­no­vić iz Ro­ža­ja na­ja­vi­li su da će… »

SVAKA JAČA KIŠA PARALIŠE NOVI PAZAR – Ulice pretvorene u potoke (Video)

Sandžak press 15.06.2017
Novi Pazar – Kiša praćena pljuskovima i grmljavinom pogodila je sinoć Novi Pazar. Ulice su se bukvalno pretvorile u potoke a kako je grad izgledao pogledajte u video snimku.… »