Izvor: SEEbiz arhiva vesti 15.06.2017

Ana Brnabić mandatarka za sastav Vlade Srbije

SEEbiz 15.06.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije da će mandatar za sastav nove Vlade Srbije biti Ana Brnabić. On je naveo da će lider SPS Ivica Dačić "suštinski voditi politički deo", kao i da će biti promena… »

U roamingu u EU cijene kao u domaćim tarifama; oprez pri 'trošenju' mobilnog interneta

SEEbiz 15.06.2017
ZAGREB - S 15. lipnjem u zemljama EU-a počinje primjena nove uredbe koja određuje da korisnici i u roamingu ili u mobilnim mrežama u inozemstvu plaćaju cijene iz svojih tarifa u matičnim zemljama, pri čemu telekom analitičari upozoravaju na oprez… »

Brnabić: Nastaviću reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom

SEEbiz 15.06.2017
BEOGRAD - Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom ogromnom poverenju da vodi Vladu i nastavi reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom. "Čast je služiti svojoj zemlji… »

Janković: Za eventualni poraz u Beogradu ja ću biti odgovoran

SEEbiz 15.06.2017
BEOGRAD - Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković u intervjuu za novi broj Nedeljnika poručio je da će za eventualni poraz njegovog pokreta na predstojećim izborima u Beogradu on biti odgovoran. "Za poraz će biti jasno da sam ja odgovoran. Za… »

Hrvatska napredovala na listi najinovativnijih zemalja

SEEbiz 15.06.2017
ZAGREB - Hrvatska je 41. na listi 128 najinovativnijih zemalja, šest mjesta bolje nego prošle godine, pokazalo je UN-ovo izvješće objavljeno u četvrtak. Godišnje izvješće UN-ove organizacije za intelektualno vlasništvo za 2017. pokazuje da… »

Beogradska berza: Veliki promet Energoprojekta pred sutrašnju skupštinu

SEEbiz 15.06.2017
BEOGRAD - Odličan promet uz mešovito kretanje berzanskih indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 1,1 milijarda RSD (8,8 miliona EUR) a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti. Indeks… »

Teodosići kupili kamp Breza na Divčibarama

SEEbiz 15.06.2017
VALJEVO - Kamp Breza na Divčibarama prodat je preduzeću Sport agent iz Beograda, čiji su vlasnici Jovan i Miloš Teodosić, valjevski košarkaši. "Divčibare sada imaju realnu šansu da ožive i grad će dati svoj doprinos kroz infrastrukturu", kaže… »

MK Fintel Wind počela izgradnju vetroparka kod Vršca

SEEbiz 15.06.2017
VRŠAC - Kompanija MK Fintel Wind počela je danas u Izbištu kod Vršca izgradnju trećeg vetroparka u Srbiji u koji će u prvoj fazi uložiti 124 miliona evra. Planirano je da prvi radovi na vetroparku "Košava", u kojem će biti izgradjeno 20… »

Vučić: Ne planiram da sa beogradskim izborima budu održani i vanredni parlamentarni

SEEbiz 15.06.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne planira da sa beogradskim izborima budu raspisani i vanredni parlamentarni izbori. Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije rekao da će se možda "snažna… »

Trump pod istragom zbog "ometanja pravde"

SEEbiz 15.06.2017
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump pod istragom je zbog mogućeg "ometanja pravde", pokrenutoj kako bi se utvrdilo je li ometao istragu o vezama Rusije i njegova izbornog tima tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine, objavio je… »