Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 15.06.2017

Ana Brnabić mandatarka nove Vlade Srbije

Slobodna Evropa 15.06.2017
Ana Brnabić, aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave, nova je mandatarka za sastav Vlade Srbije, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u predsedništvu Srbije. "Ana Brnabić je vredna, poseduje… »

Okončana talačka kriza u Mogadišu

Slobodna Evropa 15.06.2017
Somalijski vojnici okončali su rano jutros opsadu popularne picerije u glavnom gradu zemlje Mogadišu koju su celu noć držali pripadnici islamske ekstremističke grupe Al-Šabab, prenosi Beta. Rojters navodi da ima najmanje 19 žrtava. Vojnici su… »

Tereza Mej naložila istragu o požaru u Londonu

Slobodna Evropa 15.06.2017
Britanska premijerka Tereza Mej naložila je danas istragu o uzrocima požara u zgradi na zapadu Londona u kojem je stradalo 17 ljudi. Mej je objavila svoju odluku nakon posete mestu požara, tokom koje nije govorila za medije, navodi AP. U bolnici je na… »

Washington Post: Trump službeno pod istragom zbog ruskih veza

Slobodna Evropa 15.06.2017
Američki specijalni tužitelj Robert Mueller istražuje je li predsjednik Donald Trump nastojao zaustaviti pravdu pokušavajući zataškati dio istrage FBI-a o mogućem ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016., a zatim otpuštajući direktora… »

Skat: Razlozi za zabrinutost zbog ruskog humanitarnog centra u Nišu

Slobodna Evropa 15.06.2017
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat rekao je danas u Nišu da "ima dobrih razloga za zabrinutost" zbog postojanja Rusko-srpsko humanitarnog centra u Nišu. "Ne znam tačno šta oni rade, nikada nisam posetio taj centar, ali mislim… »

Pešić: Intelektualna elita zaglavljena u Miloševićevom nacionalnom okviru

Slobodna Evropa 15.06.2017
Javne debate u društvu manje je nego devedesetih godina, a odgovornost za slabljenje javne reči je na intelektualnoj eliti, ocenila je danas sociološkinja Vesna Pešić otvarajući debatu "Kriza javnog uma - Društvo bez debate: sloboda izražavanja i… »

Suđenje zbog Savamale: Marić protiv ministra Stefanovića

Slobodna Evropa 15.06.2017
Prvo ročište po tužbi građanina Dragana Marića protiv Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića održano je danas u Višem sudu u Beogradu. Marić je ministra Stefanovića tužio zbog izjava o nezakonitom rušenju… »

Tadić otkazao konferenciju zbog malo novinara

Slobodna Evropa 15.06.2017
Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić otkazao je danas konferenciju za novinare jer se nije pojavio dovoljan broj novinara. Na konferenciju su došli novinari Bete i Tanjuga kojima se obratio portparol stranke Konstantin Samofalov. "Tema… »

Građanima BiH 'preko glave' i politike i političara

Slobodna Evropa 15.06.2017
Više od polovine stanovništva BiH potpuno je nezainteresovano za politiku, dok dvije trećine građana ne vjeruje da su izborni procesi pošteni i demokratski. Istraživanje "Mediji i građani na izborima" koje je radila koalicija Pod lupom pokazuje da… »

Hakeri ili namještaljka za Putina?

Slobodna Evropa 15.06.2017
Tom Balmfort, Biljana Jovićević Redovni dvosatni živi program “Direktna linija” ruskog predsjednika Vladmira Putina, osim reakcije na novouvedene sankcije Rusiji od strane SAD i iskazanog optimizma zbog izlaska iz recesije nakon nekolike godine… »