Izvor: Sputnik arhiva vesti 15.06.2017

SAD: Nismo izgubili bitku na Balkanu, ali brine nas ruski centar u Srbiji

Sputnik 15.06.2017
SAD su zabrinute zbog izgradnje ruskog humanitarnog centra u Srbiji i potencijalnog specijalnog statusa za osoblje koji je Rusija tražila, izjavio je visoki zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji. On je u analizi… »

Palma: Ana Brnabić nije moj premijer

Sputnik 15.06.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer. „Samo jedna rečenica. Ana Brnabić nije moj premijer“, rekao je kratko Marković za agenciju Beta. Marković… »

Narod želi odgovore: Mejova naredila da se istraži požar u Londonu

Sputnik 15.06.2017
Britanska premijerka Tereza Mej naredila je da se sprovede puna istraga o požaru u Londonu, koji je do sada odneo najmanje 17 života. „Sada narod želi odgovore i zbog toga danas zahtevam potpunu istragu o toj katastrofi. Moramo da znamo šta se… »

Bitka za ime Makedonije — sprema se novi haos

Sputnik 15.06.2017
Ako bi nova makedonska vlada i uspela da na neki volšeban način dođe do većine u parlamentu potrebne za izmenu Ustava zbog imena države, postoje indicije i da bi Albanci od Zorana Zaeva zatražili da se u njega ubace neki elementi „tiranske… »

Goreo Sheveningen, stradao zatvorenik, Srbi bezbedni

Sputnik 15.06.2017
Jedan zatvorenik je stradao u požaru koji je izbio u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, saopštilo je holandsko Ministarstvo pravde. Kako saznaje "Sputnjik", požar je izbio u Opštem delu zatvora, gde nema srpskih zatvorenika. Goran Petronijević… »

EU sa Srbijom 20. juna otvara još dva poglavlja

Sputnik 15.06.2017
EU zvanično je danas potvrdila odluku da Srbija otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima. Svih 28 zemalja-članica dale su „zeleno svetlo“ za pokretanje pregovora u okviru poglavlja 29, koje se odnosi na carinsku uniju i sedam o pravima… »

Eksplozija ispred vrtića u Kini, sedmoro mrtvih, 59 povređenih (uznemirujući prizori)

Sputnik 15.06.2017
Sedmoro ljudi je poginulo, a 59 osoba je povređeno, kada je ispred ulaza u vrtić na istoku Kine odjeknula eksplozija. Upozoravamo čitaoce da tekst sadrži prizore koji bi mogli da uznemire osetljive osobe. Navodi se da su dve osobe stradale na licu… »

Zašto Hojt Ji preti Srbiji — panika ili paranoja

Sputnik 15.06.2017
Američki javni pritisak povodom rusko-srpskog centra u Nišu predstavlja kombinaciju velikog straha i preventivnog dizanja galame. Moguće da sve ima veze i sa izborom novog srpskog premijera. „Brine me takozvani humanitarni centar, ne zbog onoga što… »

„Od četvrtka do četvrtka“ sa Milovanom Drecunom

Sputnik 15.06.2017
Gost emisije radio Sputnjik „Od četvrtka do četvrtka“ od 21 sat na talasima radija Studio B bio je predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. Zašto je predsednik Aleksandar Vučić izabrao Anu Brnabić za mandatarku za… »

Ufolozi na Marsu pronašli ogromnog raka (video)

Sputnik 15.06.2017
Ufolozi su otkrili misterioznu siluetu na jednoj od fotografija rovera „Kjuriositi“. Prema mišljenju entuzijasta, to bi mogao da bude ogroman rak, sličan kokosovom raku. Korisnici smatraju da su rakovi jaka i izdržljiva stvorenja koja mogu da žive… »