Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 15.06.2017

Konkurs "Gradovi u fokusu": Najbolje prošla Bačka Palanka

Večernje novosti 14.06.2017
Od 58 opština i gradova koji su konkurisali, komisija je izdvojila ukupno njih deset koji će biti pomognuti sa 140 miliona i 200.000 dinara. PROJEKAT "Da kucnem u drvo" Bačke Palanke, u okviru koga će biti rekonstruisan Kulturni centar u ovom gradu sa… »

Takovski grm čeka dvorac

Večernje novosti 15.06.2017
Tragom namere da se obnovi nekadašnji letnjikovac dinastije Obrenović. Od kompleksa ostala samo ruina pomoćne zgrade. OD dvorca Obrenovića u istorijskom Takovu, čiju rekonstrukciju je nedavno u Gornjem Milanovcu najavio predsednik Srbije Aleksandar… »

Omaž Veljku Petroviću

Večernje novosti 15.06.2017
Biblioteka SANU obeležila svoj dan i 175 godina postojanja. Kostić: Sećanje na ljude koji su nas obogaćivali. BIBLIOTEKA Srpske akademije nauka i umetnosti obeležila je u sredu 175 godina rada skupom posvećenom srpskom piscu i akademiku Veljku… »

„Novosti” saznaju Legendarnom Smokiju život visi o koncu

Večernje novosti 14.06.2017
Srpski glumac Ljubiša Samardžić i dalje u teškom stanju, u Klinici za hematologiju KCS Samardžić je i dalje pod stalnom terapijom i medicinskim nadzorom. ZDRAVSTVENO stanje glumca Ljubiše Samardžića ne popravlja se, nažalost, ni pored svih… »

Koncert filharmonije na otvorenom Zubin Mehta za kraj spektakla

Večernje novosti 14.06.2017
Maestro Zubin Mehta, jedan od najvećih dirigenata današnjice, specijalni je gost prvog besplatnog koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, u nedelju 25. juna. MAESTRO Zubin Mehta, jedan od najvećih dirigenata današnjice, specijalni je gost prvog… »