Izvor: Vesti online/Kultura arhiva vesti 15.06.2017

Mira Furlan otkrila zašto se nikada neće vratiti u Hrvatsku

Vesti online 15.06.2017
Mira Furlan će ponovo igrati u hrvatskom pozorištu zbog uloge u predstavi "Kasandra", prema istoimenom romanu nemačke književnice Kriste Volf, a za tamošnje medije progovorila je iz svog kalifornijskog doma u kojem živi više od 20 godina… »

Širi se priča o Milunki Savić

Vesti online 15.06.2017
U Srpskom kulturnom društvu u Dibendorfu, kod Ciriha, nedavno je monodramu "Milunka" izvela Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. - Predstavom "Milunka" vratili smo se u istoriju, i u teška vremena kako za Srbiju tako… »

Marina "odletela" sa čela Bisera

Vesti online 15.06.2017
Od poletarca i čeda Kulturno-umetničkog društva Biseri, Marina Nikodijević je narasla do izvanredne predsednice, a na toj poziciji je visoko i daleko poletela. Upravo zbog tog visoko i daleko, jer je po profesiji stjuardesa, Marina je odlučila da… »

Negujmo srpski jezik: Ršumović dva dana u ambasadi

Vesti online 15.06.2017
Ambasada Republike Srbije u Bernu, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, inicirala sprovođenje akcije Negujmo srpski jezik. Prvi događaj u okviru ove akcije biće… »

Ansambl Srbija u Dortmundu: Zaigrali, pa nošnje zamenili dresovima

Vesti online 15.06.2017
Fudbalski klub Borusija već petu godinu organizuje jedinstveni festival Naša lopta povezuje svet, na kojem učestvuju i udruženja stranaca i koji je iz godine u godinu sve masovniji. Tako je bilo i nedavno u okviru kompleksa najlepšeg stadiona… »

Ruski ansambl "Aleksandrov" stiže u Beograd

Vesti online 15.06.2017
Akademski ansambl pesama i igara ruske armije "Aleksandrov" gostovaće u Beogradu 10. novembra, najavili su organizatori. Koncert će biti održan u Velikoj dvorani Centra Sava. Bogata istorija ovog ansambla tesno je isprepletena sa istorijom Sovjetskog… »