Politika arhiva vesti 15.06.2017

Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade

N1 Info 15.06.2017
Dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić biće mandatarka za sastav nove Vlade Srbije, saopštio je predsednik države i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. Izvor: N1info "Tu odluku nije bilo lako doneti, a… »

Ameriku brine ruski humanitarni centar u Srbiji

Politika 15.06.2017
VAŠINGTON – SAD su zabrinute zbog izgradnje ruskog humanitarnog centra u Srbiji i potencijalnog specijalnog statusa za osoblje koji je Rusija tražila, izjavio je visoki zvaničnik Stejt dipartmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji. On je… »

Vučić danas objavljuje ime mandatara: Ovo nam je 15. vlada od 1990. godine!

Kurir 15.06.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će obelodaniti ime mandatara koji će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Srbije, 15. po redu od 1990. godine, kada je u Srbiju uvedeno višestranačje. Predsednik Srbije će saopštavanjem… »

Dragan Marković Palma: Ana Brnabić nije moj premijer

Insajder 15.06.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer. "Samo jedna rečenica. Ana Brnabić nije moj premijer", rekao je kratko Marković za agenciju Beta… »

Mali: Korak napred što se oglasio MUP povodom Savamale

Beta 15.06.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je korak napred to što se Ministarstvo unutašnjih poslova Srbije oglasilo povodom slučaja Savamala, u Demokratskoj stranci smatraju da će proces trajati godinama, dok predstavnik Inicijative… »

Dobra vest za Srbiju: Brisel otvara još dva poglavlja sa EU

Blic 15.06.2017
Evropska unija (EU) će 20. juna otvoriti još dva pregovaračka poglavlja sa Srbijom. Radi se o poglavlju 7 o pravima intelektualne svojine, i poglavlju 29 koje se odnosi na carinsku uniju. Evropski parlament juče je usvojio Rezoluciju o Srbiji u kojoj… »

Dačić o imenovanju brnabićke za premijerku: Poštujem, ali očekujem još koje ministarstvo za SPS

Kurir 15.06.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da poštuje odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude premijerka, kao i da SPS očekuje veće učešće… »

Kurti: Vlada ne može da zavisi od dva glavna grada

RTS 15.06.2017
Lider ultradesničarskog pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Aljbin Kurti, je izjavio da nova vlada u Prištini ne može da zavisi od Srpske liste, "jer bi u tom slučaju ta vlada imala dva glavna grada, i Prištinu i Beograd". U slučaju da… »

Tadić otkazao pres konferenciju jer nije došao dovoljan broj novinara

Beta 15.06.2017
Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić otkazao je danas konferenciju za novinare jer se nije pojavio dovoljan broj novinara. Na konferenciju su došli novinari Bete i Tanjuga kojima se obratio portparol stranke Konstantin Samofalov. "Tema… »

Šapić: Vlast po meri naroda

Danas 15.06.2017
Svaki narod dobije vlast kakvu zasluži, narod izabere sam, a ko sam ja da objašnjavam narodu šta je za njega najbolje, izjavio je za NIN predsednik opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić. Ne želim da izgovorim… »