Politika arhiva vesti 15.06.2017

Ana Brnabić mandatarka za sastav nove Vlade Srbije

Glas Amerike 15.06.2017
BEOGRAD — Aktuelna ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije, Ana Brnabić, biće mandatarka za sastav nove Vlade, saopštio je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić. Vučić je naveo da ga je… »

Ji: SAD brine ruski humanitarni centar u Srbiji

RTS 15.06.2017
Visoki zvaničnik Stejt departmenta zadužen za Evropu i Evroaziju Hojt Brajan Ji izjavio je da su SAD zabrinute zbog izgradnje ruskog humanitarnog centra u Srbiji i potencijalnog specijalnog statusa za osoblje koji je Rusija tražila. Hojt Brajan Ji je… »

(Foto) Ana brnabić premijerka Srbije (kurir TV): Vučić joj poverio mandat za predsednika Vlade!

Kurir 15.06.2017
1 / 12 Foto: Dragana Udovičić BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće ime premijera koji će u narednom periodu biti na čelu nove Vlade Republike Srbije. Biće to 15. po redu mandatar, od 1990. godine, kada je u Srbiju uvedeno… »

Dragan Marković Palma: Ana Brnabić nije moj premijer

Insajder 15.06.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas da mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić nije njegov premijer. "Samo jedna rečenica. Ana Brnabić nije moj premijer", rekao je kratko Marković za agenciju Beta… »

Mali: Radujem se izveštaju policije o slučaju Savamala

RTV 15.06.2017
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da dostavljanje izveštaja policije o slučaju Savamala Tužilaštvu vidi kao korak napred i dodao da očekuje da mu se neko od novinara izvini, ako njega u tom izveštaju nema. "Radujem se tom… »

EU sa Srbijom 20. juna otvara još dva poglavlja

RTV 15.06.2017
BRISEL - EU zvanično je danas potvrdila odluku da Srbija otvori dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima. Svih 28 zemalja članica dale su zeleno svetlo za pokretanje pregovora u okviru poglavlja 29 koje se odnosi na carinsku uniju i 7 o pravima… »

Reakcije na predlog mandatara Marković: Brnabić nije moj premijer; Dačić: Bio sam predsednik Vlade, cilj je veće učešće…

Večernje novosti 15.06.2017
Zorana Mihajlović i Branko Ružić ocenili su da je izbor Ane Brnabić dobar potez. LGBT: Vučić ispisao novu stranicu srpske demokratije. Marković i Obradović kritikovali izbor mandatara. POTP REDSEDNICA Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je… »

"Ne može vlada sa dva glavna grada - BG i PR"

B92 15.06.2017
Priština, Berlin -- Kandidat za premijera iz ekstremnog desničarskog pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nova vlada u Prištini ne može da zavisi od Srpske liste. Kako kaže, u tom slučaju bi vlada "imala dva glavna grada - Prištinu i… »

Tadić otkazao pres konferenciju jer nije došao dovoljan broj novinara

Beta 15.06.2017
Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić otkazao je danas konferenciju za novinare jer se nije pojavio dovoljan broj novinara. Na konferenciju su došli novinari Bete i Tanjuga kojima se obratio portparol stranke Konstantin Samofalov. "Tema… »

Šapić: Vlast po meri naroda

Danas 15.06.2017
Svaki narod dobije vlast kakvu zasluži, narod izabere sam, a ko sam ja da objašnjavam narodu šta je za njega najbolje, izjavio je za NIN predsednik opštine Novi Beograd i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić. Ne želim da izgovorim… »