Nauka & Tehnologija arhiva vesti 15.06.2017

Mastercard i Univerzitet u Oksfordu – vodič za efikasnije usvajanje biometrijskih plaćanja

Personal magazin 15.06.2017
Prevazilaženje izazova u vezi sa mobilnim biometrijskim podacima: kompanija Mastercard i Univerzitet u Oksfordu sarađuju na novom istraživanju. Ljudi otključavaju svoje telefone i kupuju i plaćaju dodirom prsta. Njih ne može da zaustavi… »

CS:GO – Seangares i ShahZaM se vratili u Misfits

B92 15.06.2017
Severnoamerički tim Misfits, objavio je da se kapiten seangares i ShahZaM vraćaju u prvu petorku ovog tima. Burno je ovih dana u Misfits ekipi, nakon odlaska dosadašnjeg trenera peacemakera, dva člana se vraćaju u roster tima. Kapiten seangares je… »

Evropski sud: Pirat bej kriv za kršenje autorskih prava

N1 Info 15.06.2017
Slavni torrent servis, The Pirate Bay, kriv je za kršenje autorskih prava čak i ako na njegovim serverima nije pohranjen zaštićeni sadržaj, odlučio je Evropski sud pravde. "Dela koja su stavljena na raspolaganje korisnicima platforme za razmenu… »

Ukoliko planirate put u inostranstvo uskoro, ove vesti će vas jako obradovati! (foto)

BK TV 15.06.2017
Od danas u zemljama EU stupila je na snagu uredba po kojoj korisnici u romingu ili u mobilnim mrežama u inostranstvu plaćaju cene iz tarifa u matičnim zemljama. To znači da će cene u romingu korisnicima kada se nalaze u inostranstvu biti jednake… »

Predstavljamo: QNAP TS-431P

Benchmark 15.06.2017
Posle modela koji su više usmereni poslovnim potrebama, iz QNAP-a nam na prikaz dolazi uređaj namenjen prevashodno kućnim korisnicima. U sklopu Home & SOHO linije postoji mnoštvo proizvoda, a jedan od njih je TS-451A, koji zajedno sa srodnim modelom… »

Nigerijski prevaranti targetiraju industrijske kompanije i kradu informacione i mrežne planove

Personal magazin 15.06.2017
Tim za odgovore na industrijske incidente kompanije Kaspersky Lab nedavno se susreo sa novom pretnjom u vidu „fišing“ napada na industrijske organizacije. Kriminalci koji stoje iza ovih incidenata su pored…. Tim za odgovore na industrijske… »

Power BI Premium postao globalno dostupan

Personal magazin 15.06.2017
Kompanija Microsoft najavila je juče u okviru Microsoft Data Insights Summit-a globalnu dostupnost Power BI Premium platforme, koja je predstavljena početkom maja meseca. Svaki biznis čiji način poslovanja istovremeno zahteva…. Kompanija Microsoft… »

Banke godišnje pretrpe štetu od 1,8 miliona dolara usled onlajn bezbednosnih incidenata

Personal magazin 15.06.2017
Prema nedavnom istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky Lab, broj sajber bezbednosnih incidenata u onlajna bankarstvu drastično je porastao. Rezultati istraživanja ukazuju na činjenicu da onlajn bankarski incidenti prave bankama…. Prema… »

Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platforma dobila priznanje „Trail Blazer”

Personal magazin 15.06.2017
Analizom konkurencije na tržištu rešenja za napredne uporne pretnje (APT), Kompanija Radicati Group nagradila je Kaspersky Lab Anti Targeted Attack platformu priznanjem „Trail Blazer”, jednim od svojih naprestižnijih priznanja na…. Analizom… »

Prodor kroz krv i pesak: Brutalni snimci sa proboja fronta ka Deir Ez Zoru (video)

Pravda 15.06.2017
Sirijska arapska armija juče je osvojila grad Arak i planine severno od njega, a danas je nastavila sa čišćenjem gasnih polja oko grada. SAA nastavlja prodor ka Deir Ez Zoru dok se polako pojavljuju snimci veličanstvene jučerašnje pobede. Teroristi… »