Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

"Stuberi" smazali 50 burgera

Subotica.com 15.06.2017
Pošto su YouTube i društvene mreže zapalili klipovima „Depilacija“, „Pojeli smo najljuću papriku na svetu“, „Ofarbali smo se“, „Budi mama na jedan dan“, „Stuberi“ iz Novog Žednika postavili su sebi novi izazov – pojesti 50… »

Cvetanje Tise dobar ekološki signal za žitelje Potisja

Dnevnik 15.06.2017
Reka Tisa je u punom cvatu, mada rojenje tiskog cveta nije baš istog intenziteta svakog dana. Insekti tiskog cveta, latinskog naziva Palingenia longicuada, prastara je vrsta iz porodice vodenih cvetova, kratkog životnog veka odraslih jedinki od svega… »

U fokusu Spartaka plej-of i mladi fudbaleri

RTV 15.06.2017
SUBOTICA - Fudbaleri subotičkog Spartaka počeli su pripreme za novi šampionat. U klubu žele da se bore za plej-of, ali više od toga da nastave sa stvaranjem i afirmacijom mladih fudbalera. Trideset i sedam igrača Spartaka počelo je pripreme za… »

Visokim školama dodeljena sredstva za razvojnoistraživačke projekte

Subotica.com 15.06.2017
Visokoj tehničkoj školi i Visokoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera iz Subotice dodeljena su sredstva za razvojnoistraživačke projekte Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Sredstva su dodeljena… »

Prioritet Novog Sada je prečistač vode

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić primio je juče specijalnog poverenika ministra spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske zaduženog za strategiju Dunavske regije i vodoprivrednu diplomatiju Ištvana Joa i s njim razgovarao o… »

Pedijatri apeluju na plaži obavezan šeširić i zaštitna krema

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Sredina je juna, leto je sve bliže i sve više ljudi kreće sa decom na letovanje, da bi se na moru ili planini sklonili od žege. Pedijatar dr Galina Gavanski iz Doma zdravlja „Novi Sad” preporučuje izbegavanje boravka na otvorenom od 11… »

Danas počinje manifestacija „Salajačkim sokakom“

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: „Salajačkim sokakom“ naziv je kulturno-ekološko-sportske manifestacije koja na teritoriji MZ Salajka počinje danas i trajaće do 15. jula. U saradnji s Udruženjem „Mileva Marić Ajnštajn“, Salajčani su za danas u 18 časova… »

Čisti se Stražilovački potok

Dnevnik 15.06.2017
SREMSKI KARLOVCI: Sanacija korita Stražilovačkog potoka u Sremskim Karlovcima je u toku, radovi su otpočeli na deonici potoka kod OŠ „23. oktobar”. Za to je karlovačka opština odvojila 1,6 milion dinara, a predviđeno je skidanje starih pločica… »

Sedmo dečje leto u „Bigu”

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Svečano otvaranje ovogodišnjeg „Novosadskog BIG dečjeg leta” zakazano je za nedelju, 25. jun, od 18 sati, u prizemlju pomenutog tržnog centra. Više od 270 aktivnosti za različite uzraste pod sloganom „Kuul tura”, a na više od 30… »

Kako povećati bezbednost na našim putevima?

RTV 15.06.2017
VRŠAC, BAČKA PALANKA - Turistička sezona je počela, naši putevi su sve opterećeniji, a vozači nepažljiviji. Glavni uzrok stradanja u saobraćaju je neprilagođena brzina. Gde to žurimo i zašto mislimo da ćemo bezbedno i na vreme stići negde… »