Arhiva » Vesti » Dnevnik 19.06.2017

Urban: Nušićevi komadi nisu vicevi o drugima

BEOGRAD: Krenuli smo u pripremu predstave baveći se ličnim, ali i društvenim paranojama, razmatrali kako sistem utiče na nas, kako se proizvodi cenzura i autocenzura i napravili tragi-komičan komad mada svi znaju da ne verujem u žanrovsko određenje pozorišta, kazao je na konferenciji za medije Andraš Urban reditelj predstave „Sumnjivo lice“, čija je premijera zakazana za 21. jun u beogradskom Narodnom pozorištu.

Dnevnik ponedeljak, 19. jun 2017.  |  Tanjug

U predstavi igraju Slobodan Beštić, Nela Mihailović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić, Nikola Vujović, Hadži Nenad Maričić, Nebojša Kundačina, Miloš Đorđević, Anastasia Mandić, Bojan Krivokapić i Dragan Nikolić.

Cenjeni reditelj je napomenuo da kada kod je radio dela Nušića ili Sterije Popovića nailazio je na zid klišea i očekivanja.

Svi danas govore da je Nušić jako aktuelan. Sa tim velikanima koji su postali lektira imamo problem da su očekivanja mnogih kako ih treba čitati kao viceve o drugima. U konkretnom slučaju, „Sumnjivo lice“ je vic o nekim ljudima koji žive u provinciji koji nikako nisu kao mi. „Sumnjivo lice“ je svakako ozbiljan komad koji ne treba tretirati na taj način, kazao je Urban.

On je istakao da cela ekipa predstave ima iza sebe težak proces.

Napravili smo ozbiljnu, uzbudljivu, čak vrlo duhovitu predstavu i imam velika očekivanja od premijere, kazao je Urban.

Dramaturg i saradnik reditelja je Kata Đarmati kazala je da je Nušić u svakom dobu bio savremeni pisac.

Nušić se bavi velikim problemima i mi smo želeli da osvetlimo sve što je sakriveno u „Sumnjivom licu“. Kada smo podigli veo sa ovog komada videli smo surovu istinu i nadam se da će publika prepoznati to gledajući predstavu, kazala je Đamati.

Dramaturg je Molina Udovički Fotez, scenograf i realizator Miraš Vuksanović, a kostimograf Marina Sremac.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

"Ovo je podsećanje da smo se na zlo navikli"

B92 ponedeljak, 19. jun 2017.

Urban: Nušićevi komadi nisu vicevi o drugima

RTV ponedeljak, 19. jun 2017.

Komentari

Ključne reči

Dragan Nikolić Pozorište

©2018 Netmark d.o.o.