Izvor: Kurir arhiva vesti 27.06.2017

Kajl skat: Nisam razgovarao sa zvaničnicima Srbije o ministru odbrane

Kurir 27.06.2017
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da nije razgovarao sa zvaničnicima Srbije o tome ko bi mogao da bude ministar odbrane u novoj vladi i dodao da namerava u potpunosti da podrži Anu Brnabić na čelu nove vlade. "Mislim da ona (Ana… »

Kandidati za članove Vlade: Ovo su biografije novih ministara Ane Brnabić

Kurir 27.06.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije, čiji je sastav danas predložila mandatarka Ana Brnabić, imaće 22 člana, od kojih će tri člana biti nova u odnosu na vladu Aleksandra Vučića. Predloženo je da novi članovi vlade budu Branko Ružić i Goran Trivan iz… »

Predstavljena odbrambena moć Srbije: Otvoren Sajam naoružanja i vojne opreme

Kurir 27.06.2017
Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017" otvoren je danas u Beogradu, uz ocenu predsednik Srbije Aleksandra Vučića da ta manifestacija predstavlja važno mesto za predstavljanje mogućnosti naše odbrambene industrije, ali i za… »

Strani mediji o novoj srpskoj vlasti: Gej premijerka na čelu proruske vlade u Srbiji

Kurir 27.06.2017
BEOGRAD - Američka agencija AP ocenila je danas da je izborom Aleksandra Vulina za mesto ministra odbrane mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić "potopila" nade Zapada da će njena nominacija značiti udaljavanje od uticaja Moskve. AP u… »

Haški sud doneo odluku: Holandska vlada kriva za smrt muslimana u Srebrenici!

Kurir 27.06.2017
Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je presudu prema kojoj su holanski vojnici nelegalno delovali pre zločina u Srebrenici i da su odgovorni za "30 odsto štete", prenosi Euronjuz. Apelacioni sud presudio je da je vlada Holandije "delimično odgovorna… »

Horor u boljevcu: Otac maloletnog sina tukao kaišem, štapom, lancem i parčetom creva po nogama, telu i glavi, a onda ga…

Kurir 27.06.2017
ZAJEČAR - Zaječarska policija odredila je meru udaljenja i zabrane prilaska kući do 48 sati jednom četrdesetpetogodišnjaku iz okoline Boljevca, zbog toga što je brutalno pretukao svog sina. Kako se navodi, policija ga je osumnjičila da je svog… »

(Video) Katastrofa: Hakeri napali i nuklearku Černobil

Kurir 27.06.2017
Černobiljski sistem za nadzor nivoa radijacije pogođen je i trenutno je ugašen zbog velikog sajber napada koji je danas pogodio više zemalja širom sveta, saopštila je portparolka ugašene nuklearne elektrane. Zvaničnici saopštavaju da su zaposleni… »

(Video) Tito se vratio među zagrepčane: Bandić hoće da mu preimenuje trg, evo šta kažu građani

Kurir 27.06.2017
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će Trg Maršala Tita biti preimenovan u Trg Republike Hrvatske, ali je posle prelomio da će Zagrepčani na referendumu odlučiti o tom pitanju. U međuvremenu, čitava stvar je privukla veliku pažnju… »

Tramp dočekao svoje: Vau, novinari dobili otkaz zbog falš vesti? A šta ćemo sa ostalim lažima koje prosipa CNN?

Kurir 27.06.2017
Predsednik SAD Donald Tramp iskoristio je ostavke tri novinara Si-En-Ena (CNN) da danas ponovo napadne kredibilitet tog emitera. "Vau, CNN je morao da povuče veliku priču o Rusiji, dok su tri zaposlena bila prisiljena da daju otkaz. Šta je sa svim… »

Sunovrat životnog standarda: Plate padaju, cene rastu

Kurir 27.06.2017
U poslednjih godinu dana osnovne životne potrepštine poskupele su i do 25 odsto, dok se prosečna plata u maju srozala na 383 evra, što je za pet odsto manje nego u aprilu Koliko se životni standard građana srozao, vidi se i po dugačkom spisku… »