Izvor: Newsweek arhiva vesti 27.06.2017

APELACIONI SUD: Holandska vlada delimično odgovorna za smrt 300 Bošnjaka u Srebrebnici

Newsweek 27.06.2017
Današnja presuda je u velikoj meri potvrdila presudu prvostepenog suda iz 2014. koji je konstatovao da je država odgovorna za smrt bosanskih muslimana. Holandski apelacioni sud presudio je danas da je holandska vlada delimično odgovorna za smrt oko 300… »

AP: Brnabić izborom Vulina raspršila nade Zapada o udaljavanju od Moskve

Newsweek 27.06.2017
Na spisku ministara u novoj srpskoj vladi nalazi se i dosadašnji ministar za rad Aleksandar Vulin kao novi ministar odbrane, ali i još nekoliko otvoreno proruski i antuzapadnih zvaničnika. Buduća srpska premijerka Srbije predložila je za ministra… »

SRBIJA I AUSTRALIJA UDRUŽILE SNAGE: Arheolozi tragaju za carskom palatom kod Sremske Mitrovice

Newsweek 27.06.2017
Arheolozi očekuju da će naći palatu koju je izgradio rimski imperator Maksimijan koji je živeo u trećem veku naše ere, i sagradio je za svoje roditelje koji su bili "obični seljaci" Srbija i Australija počinju zajednički arheološki projekat na… »

DIKTATOR HOĆE DA UGASI KURIR: Aleksandar Vučić ZLOUPOTREBOM INSTITUCIJA i gušenjem medija pokušava da uništi Aleksandra…

Newsweek 27.06.2017
Kako kod diktatora za 14 dana od redovnog platiše sa svim dokazima i potvrdama, samo zbog kritike vlasti, možeš postati milionski dužnik. Pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile… »

PREDLOG STIGAO U SKUPŠTINU: Nova vlada imaće 21 člana, Vulinu odbrana, tri nova ministra

Newsweek 27.06.2017
Ana Brnabić u svom timu predložila je ukupno 18 ministara i tri ministra bez portfelja. Predlog za sastav nove Vlade Srbije Ane Brnabić stigao je danas u Skupštinu Srbije. Za nove ministre su predloženi potpredsednik Socijalističke partije Srbije… »

AMERIČKI MEDIJI: Izbor Ane Brnabić je samo predstava za prikrivanje rastućeg autoritarizma

Newsweek 27.06.2017
Nominacija Ane Brnabić za premijera predstavlja pokušaj da se umiri zapadna javnost i da pruži argument za evropske komesare, kancelare i diplomate da on ne može biti toliko loš ako imenuje gej ženu za premijera. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

SIRIJA ODBACILA OPTUŽBE SAD: Ne pripremamo hemijski napad, nikada nismo koristili to oružje

Newsweek 27.06.2017
Sirijski ministar za nacionalno pomirenje Ali Hadar rekao je za Asošiejted pres da saopštenje Bele kuće nagoveštava "diplomatsku bitku" koja će biti pokrenuta protiv Sirije. Sirija je danas negirala tvrdnje Bele kuće da možda priprema novi napad… »