Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 27.06.2017

Skat: SAD smatraju da je ruski humanitarni centar u Nišu centar za špijunažu

Nova ekonomija 27.06.2017
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat navodi da se aktivnosti Rusije u regionu mogu nazvati malignim jer ne doprinose stabilnosti i realizaciji strateških ciljeva. "Jako je bitno da podvučemo da se Rusija ne angažuje, kako mi mislimo, na način koji… »

Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović novi ministri u Vladi Srbije

Nova ekonomija 27.06.2017
Mandatarka Ana Brnabić Skupštni Srbije danas će uputiti predlog za sastav nove Vlade Srbije, a kako RTS saznaje, među njima su tri nova ministra koja nisu bila deo prethodne vlade: potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić… »

Vučić: Smejali su se i pričali da je Lazar samo maketa, a mi završavamo već treći model

Nova ekonomija 27.06.2017
Strane kompanije moći će da učestvuju u srpskoj odbrambenoj industriji do 49 odsto, rekao je Vučić prilikom otvaranja Osmog međunarodnog sajma naoružanja. "Sve veći broj izlagača govori o tome koliko ova manifestacija postaje prestižna", rekao… »

Radnici u fabrici Fijat Krajsler u Kragujevcu jutros u 6 počeli štrajk

Nova ekonomija 27.06.2017
U fabrici Fijat Krajsler automobili Srbija u Kragujevcu jutros u 6 počeo je štrajk, rekao je predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković. On je naveo da radnici štrajkuju obustavom rada na svojim radnim mestima. Radnici u proizvodnji održali su u… »

Prosečna plata u Surčinu čak 99.623 dinara, a u Malom Crniću samo 23.605 dinara

Nova ekonomija 27.06.2017
Po najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, apsolutni rekorder po visini prosečnih majskih plata je beogradska opština Surčin sa prosekom od 99.623 dinara, dok je na samom dnu lestvice opština Malo Crniće s prosečnom neto platom… »

Fiskalni savet: Grad Kragujevac pred bankrotom

Nova ekonomija 27.06.2017
Gradovi i lokalne samouprave u Srbiji duguju oko milijardu evra, a kasne u plaćanju dospelih obaveza od 300 miliona evra, što ukupno čini četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), rekao je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović. On je na… »

Šabić: Umesto jarbola sa zastavom, opremite neku bolnicu magnetnom rezonancom

Nova ekonomija 27.06.2017
Poverenik zа informаcije od jаvnog znаčаjа i zаštitu podаtаkа o ličnosti Rodoljub Šаbić izjavio je danas da zastavu Srbije ne voli i ne poštuje ništа mаnje nego predsednik Aleksandar Vučić, аli dа ona ne morа dа visi s jаrbolа… »

Radnici na lizing u Srbiji rade kao savremeni robovi

Nova ekonomija 27.06.2017
"Ljudi koji su angažovani za rad preko agencija, kod poslodavca nemaju nikakva prava i rade kao savremeni robovi", priča radnik Aleksandar Korać za Radio Slobodna Evropa. On tim rečima opisuje svoje iskustvo kada je preko agencije bio angažovan za… »

STADA i Hemofarm ostaju u nemačkom vlasništvu

Nova ekonomija 27.06.2017
Akcionari nemačke STADA grupe, u okviru koje posluje i srpski Hemofarm, nisu do isteka pregovaračkog roka prihvatili ponudu konzorcijuma dva ugledna investiciona fonda Bain Capital i Cinven o preuzimaju akcija, uprkos činjenici da se radi o jednom od… »

Devojke širom Vojvodine prevarene tokom lažnog kastinga za manekenke

Nova ekonomija 27.06.2017
Devojke širom Vojvodine nedavno su prevarene, a njihove fotografije i lični podaci zloupotrebljeni tokom, takozvanog kastinga. Kasting je organizovan u nekoliko većih gradova u Vojvodini. Postoji sumnja da iza svega stoji Međunarodni sajt za… »