Izvor: RTS arhiva vesti 27.06.2017

Prioritet bezbednost radnika na velikim vrućinama

RTS 27.06.2017
U vreme velikih vrućina svi su dužni da posebno vode računa o onima koji rade teške fizičke poslove. Od poslodavaca se očekuje da se potrude da radnicima obezbede neophodan odmor, tečnost, pristup vodi, sokovima, izjavio je ministar za rad… »

Predlog o sastavu nove vlade stigao u Skupštinu, sutra ekspoze Ane Brnabić

RTS 27.06.2017
U Skupštinu Srbije stigao je predlog mandatarke Ane Brnabić o sastavu nove vlade, sa četiri potpredsednika i 18 resora. Branko Ružić, Goran Trivan i Nenad Popović biće novi ministri. Promene i za Aleksandra Vulina i Zorana Đorđevića –… »

"Partner 2017" u znaku novih raketa i artiljerije

RTS 27.06.2017
Raketni sistem "šumadija" dometa 285 kilometara i samohodna haubica tipa "nora", pod novim imenom – "aleksandar", noviteti su domaće odbrambene industrije izloženi na sajmu naoružanja. Novi model samohodne top haubice iz familije "nora" u kalibru… »

Generalni štrajk u "Fijatu"

RTS 27.06.2017
Zaposleni u fabrici "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu stupili su jutros u generalni štrajk. Radnici protestuju na svojim radnim mestima i traže povećanje osnovice zarada sa 38.000 na 45.000 dinara, reorganizaciju procesa proizvodnje zbog… »

Biografije novih članova Vlade Srbije

RTS 27.06.2017
Vlada Srbije, čiji je sastav predložila mandatarka Ana Brnabić, imaće 21 člana, od kojih će tri člana biti nova u odnosu na vladu Aleksandra Vučića. Predloženo je da novi članovi budu Branko Ružić i Goran Trivan iz Socijalističke partije… »

Holandija delimično odgovorna za Srebrenicu

RTS 27.06.2017
Država Holandija je delimično odgovorna za smrt oko 300 Muslimana koji su proterani iz baze u Potočarima u kojoj su se nalazili holandski vojnici pod zastavom UN, nakon što su to područje zauzele trupe bosanskih Srba, presudio je apelacioni sud te… »

Priveden zbog nasilja nad suprugom u Bujanovcu

RTS 27.06.2017
Doneseno rešenje o zadržavanju do 48 časova za S. T. sa područja opštine Bujanovac, zbog sumnje da je fizički napao suprugu i naneo joj lake telesne povrede. Za S. T. (1975) određeno je zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio… »

Preminuo Dušan Bataković

RTS 27.06.2017
Direktor Balkanološkog instituta SANU i nekadašnji ambasador u Grčkoj, Kanadi i Francuskoj, Dušan T. Bataković preminuo je u Beogradu u 61. godini, potvrdila je porodica. Bataković je rođen u Beogradu, gde je završio studije istorije na… »

Sajber napadi širom sveta, pogođen i Černobilj

RTS 27.06.2017
Vlada Ukrajine je saopštila da su današnjim sajber napadom pogođene njene mreže, kao i glavni aerodrom u prestonici te zemlje Kijevu. Slične napade prijavljuju i svetske kompanije iz Rusije i Danske, ali i iz drugih zemalja poput Britanije, Nemačke… »

Saša Broz: Da je deda živ, sam bi skinuo ploču sa trga

RTS 27.06.2017
Unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše SFRJ Josip Broza Tita, Saša Broz, poručila je da bi njen deda – da je živ i kada bi video sve ovo što se dešava u vezi sa preimenovanjem trga u Zagrebu koji nosi njegovo ime – sam uklonio ploču… »