Vulin: Kao ministar odbrane nastaviću politiku vojne neutralnosti Srbije

Beta 28.06.2017

Kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vulin rekao je danas da će nastaviti politiku vojne neutralnosti Srbije, osavremenjivanja vojne opreme i politiku poboljšanja položaja pripadnika vojske.

"Kao ministar odbrane, učiniću sve da se nastavi politika koju smo do sada vodili, a to je politika saradnje i poštovanja s NATO-om, ali i s Rusijom i Kinom", rekao je Vulin za RTS.

On je kazao da se Srbija neće "svrstavati u novi savez, ali da će voditi politiku bezbednosti i da će Srbija sama štititi svoje nebo".

"Nećemo uvoditi sankcije Rusiji, ali ćemo i dalje težiti ka evropskim integracijama", rekao je Vulin, koji je sada na funkciji ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je dodao da je po Ustavu najodgovorniji za vojsku Srbije predsednik Aleksandar Vučić i da će zato nastaviti dosadašnju politiku, jer je "pomogla pripadnicima vojske i vratila ugled Srbiji".

Vulin svom kolegi Zoranu Đorđeviću, sa kojim će zameniti funkciju u novoj Vladi Srbije, poručio da "vodi računa o fiskalnoj stabilnost i da ne smanjuje socijalna davanja".

"Radujem se što će ministar Đorđević moći da donese zakon o sezonskom radu i o radu preko agencija za lizing, a to su brojni zakoni koji ce poboljšati prava radnika i porodica", rekao je Vulin.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kandidat je za ministra odbrane, dok će dosadašnji ministar odbrane Zoran Đorđević njegovu dosadašnju funkciju.

Skupština Srbije danas počinje sednicu o izboru Vlade Srbije.

(Beta, 06.28.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »