Automobili arhiva vesti 12.07.2017

Euro Sumar: Suzuki Vitara odmah po uplati

Auto magazin 12.07.2017
Ono što mnogi evropski uvoznici i prodavci Suzukijevih vozila nisu uspeli da obezbede, ostvario je ovdašnji uvoznik, beogradska kompanija Euro Sumar: nakon dužeg vremena apsolutni evropski hit – Suzuki Vitara, u Srbiji se može voziti odmah po… »

Kako registrovati novi električni automobil u Srbiji?

Auto blog 12.07.2017
Veliki broj čitalaca nam se obratio sa pitanjem da li je u Srbiji moguće uvesti i u skladu sa zakonom registrovati nov električni automobil. Odgovor na ovo pitanje je potvrdan uz pozamašnu birokratiju. U prethodnih nekoliko godina, u Srbiji se razvio… »

Radnici druge smene u Fiatu nastavljaju štrajk

Slobodna Evropa 12.07.2017
Radnici druge smene u proizvodnom delu kragujevačke fabrike Fiat automobili Srbija odlučili su večeras da će ipak nastaviti štrajk, iako su radnici prve smene jutros odlučili da prekinu štrajk i u petak počnu da rade. "Nakon što su radnici prve… »

BMW grupa ostvarila rast prodaje u junu od 2,2%

Auto blog 12.07.2017
Uprkos padu prodaje Serije 5 od 7,9% u odnosu na prethodnu godinu. BMW tvrdi da je uzrok pada prodaje "petice" nedostupnost verzije sa dužim međuosovinskim rastojanjem u Kini, kao i problem sa Takata vazdužnim jastucima. Samo u Kini, Serija 5 ima pad… »

Volkswagen znao za Dizelgejt mesec dana pre investitora

Auto blog 12.07.2017
Prema najnovijem izveštaju, zvaničnici Volkswagena su znali za potencijalne finansijske gubitke zbog varanja na testovima emisija mesec dana pre nego što su investitori dobili tu informaciju. Jedan nemački list piše da je direktor ove kompanije… »

IIHS: Japanci ostavili Volvo iza sebe

Auto blog 12.07.2017
Američka neprofitna organizacija Institut za bezbednost na auto-putu (IIHS) objavila je rezultate svojih bezbednosnih testova za ovu godinu, a na vrhu liste nalaze se japanski proizvođači Tojota, Honda i Mazda. Kako prenosi Carscoops, na američkom… »

Aston Martin Valkyrie: Mitsko biće među smrtnicima

Total car 12.07.2017
Aston Martin je otkrio kako izgleda poslednja, dorađena verzija modela Valkyrie, impresivnog superautomobila koji je “skoro spreman za proizvodnju”. Iako na prvi pogled to izgleda nemoguće, Valkyrie, rađen u saradnji Aston Martina sa kompanijom Red… »

Aston Martin Valkyrie: nove slike

Auto blog 12.07.2017
Aston Martin je objavio set novih slika njihovog dugo najavljivanog hypercara Valkyrie (ime je inače dobio iz nordijske mitologije), i to u verziji koja je po njihovim rečima veoma blizu definitivnog automobila (95%). Podsećanja radi, ovaj dvosed sa… »

VIDEO: Novitec Tesla Model X

Auto blog 12.07.2017
* suptilan aero body kit od ugljeničnih vlakana, Vossen 22-inčni alu točkovi, karbon-keramičke kočnice, novi detalji za unutrašnjost… »

Bentley Bentayga od 2018. dobija i hibridnu plug-in verziju

Auto blog 12.07.2017
Bentley kreće u novu avanturu. Pod budnim oko prvog čoveka britanske luksuzne automobilske marke Wolfganga Durheimera, sledeće godine stiže Bentley Bentayga PHEV. Odnosno, ‘eco’-frinedly’ varijanta SUV-a s plug-in hibridnim pogonskim sklopom… »