Beograd arhiva vesti 12.07.2017

Multimedijalni spektakl „Nemanjići“ na zgradi Starog dvora

Studio B 12.07.2017
Građani Beograda i gosti prestonice moći će u petak i za vikend da se upoznaju za dinastijom Nemanjića i bogatom kulturnim, duhovnim i istorijskim nalseđem te loze, kroz multimedijalni spektakl „Nemanjići“. Na fasadi Starog dvora, kroz novi… »

Vesić: Prilazni aerodromski put biće završen do kraja septembra

Danas 12.07.2017
Rekonstrukcija prilaznog puta za Aerodrom „Nikola Tesla” započeta je ove nedelje, a ekipe JKP „Beograd-put“ rade punom parom, bez obzira na velike vrućine, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Radio-televiziji Srbije, navodi se… »

Noćas dve saobraćajne nezgode, jedna žena ispala iz autobusa

Blic 12.07.2017
U Beogradu su se noćas dogodile dve saobraćajne nezgode, pri čemu su na Ibarskoj magistrali lakše povređena dva muškarca, a na uglu Južnog bulevara i Ulice Maksima Gorkog jedna žena je ispala iz autobusa, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći… »

Beogradski zoo-vrt slavi 81. rođendan: Otkrivena bista Vuku Bojoviću (FOTO) Komunalci heroji na prijemu kod gradonačelnika…

Telegraf 12.07.2017
Vuk Bojović je 1986. godine, iz Više trgovačke škole u kojoj je bio direktor, došao na čelo zoo-vrta u vreme kada su od njega gotovo svi odustali misleći da će biti zatvoren, i vratio mu staru slavu. Spomen-bista dugogodišnjeg direktora Beo… »

Lepota na paliluli: Mural na soliteru (foto)

Mondo 12.07.2017
U okviru projekta "Outhings" u saradnji između opštine Palilule i Francuskog instituta je na fasadi zgrade u toj opštini francuski umetnik Žilijen de Kazabijank počeo da radi na muralu. Još 19 zgrada te opštine dobiće svoje murale, poručio je… »

Obraz zvanično zabranjen, a okuplja se u centru Beograda

N1 Info 12.07.2017
Šta u Srbiji znači kada ste član organizacije koja je zabranjena? Po svemu sudeći - ništa. Naime, članovi pokreta Obraz, čije je delovanje zabranjeno pre pet godina, sinoć su se okupili u centru Beograda, kako bi se suprotstavili i ometali akciju… »

Prosvetna inspekcija bez zamerki u privatnim vrtićima

Politika 12.07.2017
Prosvetna inspekcija nenajavljeno je danas obišla 11 privatnih vrtića i u njima nije pronašla veće nepravilnosti, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu. Osim sitnih nepravilnosti u vođenju evidencije, sve drugo… »

Ima i rampu i lift: Otvorena nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu

Kurir 12.07.2017
BEOGRAD - Nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu, u beogradskoj opštini Zvezdara, otvorena je danas i sadrži deo za opštu medicinu, dečiju preventivnu stomatologiju i stomatologiju za odrasle. Nova zdravstvena stanica ima rampu i lift i… »

Sudar autobusa u Sarajevskoj ulici

Večernje novosti 12.07.2017
Tri osobe su lakše povređene u sudaru dva autobusa u Sarajevskoj ulici u Beogradu. Tri osobe su lakše povređene u sudaru dva autobusa u Sarajevskoj ulici u Beogradu. Posle sudara autobusa u Beogradu, intervenisale su dve ekipe Hitne pomoći, javlja… »

Evo koji bus će ići do robne kuće IKEA

Press 12.07.2017
Prva IKEA robna kuća u Beogradu biće otvorena 10. avgusta u 10 sati ujutru u Bubanj potoku, a do nje će voziti i autobusi GSP-a. GSP i predstavnici grada najavili su da se otvara nova autobuska linija do robne kuće. Autobus broj 70 će ići trasom… »