Društvo arhiva vesti 12.07.2017

Kuburović: Vlada sutra o savetu za sprečavanje nasilja u porodici

Blic 12.07.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da će sutra na sednici Vlade Srbije na dnevnom redu biti formiranje saveta za sprečavanje nasilja u porodici, a na osnovu Zakona koji je 1. jula stupio na snagu. Kuburović je na vanrednoj konferenciji za… »

KBC Dragiša Mišović radi nesmetano: Račun odblokiran, izvršitelji nisu došli

Vesti online 12.07.2017
Račun kliničko bolničkog centra Dragiša Mišović biće danas odblokiran, nakon što je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist Simonide Tanasijević prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom… »

Kikoš apelovao je danas na građane da ne koriste neuređena kupališta

Beta video 12.07.2017
BEOGRAD - Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je danas na gradjane da ne koriste neuređena kupališta, ne ulaze u vodu u alkoholisanom stanju i nepripremljeni u odnosu na spoljašnju temperaturu. preuzet materijal… »

Stiže osveženje: Od večeras temperature u padu

Vesti online 12.07.2017
U većini krajeva u Srbiji danas se očekuje pretežno sunčano i malo svežije vreme, samo su na severu ujutro i pre podne moguće promenljive oblačnosti, a ponegde i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, dok će se na jugu i jugoistoku zadrzati veoma… »

Čuvajte se komaraca, virus Zapadnog Nila je tu

Mondo 12.07.2017
Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, a potvrđenih slučajeva zaraze kod ljudi još uvek nije bilo. Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock Biolog dr Ivan Aleksić iz Zavod za biocide i medicinsku ekologiju… »

Poreska uprava blokirala račun Kompanije Novosti

Politika 12.07.2017
Kompaniji Novosti danas je blokiran račun po nalogu Poreske uprave, objavila je ta medijska kuća na svom portalu. Račun je blokirala nadležna banka zbog, kako se navodi, duga te kompanije iz 2009. godine, za neplaćene obaveze prema državi; doprinosi… »

Lekovi u skladu sa finansijskim mogućnostima

Politika 12.07.2017
Jed­no od naj­če­šćih pi­ta­nja upu­će­no far­ma­ce­u­ti­ma je­ste ono da li na­ši pa­ci­jen­ti do­bi­ja­ju iste le­ko­ve po­zna­tih far­ma­ce­ut­skih ku­ća kao što je slu­čaj u dru­gim ze­mlja­ma… »

Iz Vinče sprečeno iznošenje radioaktivnog materijala

Politika 12.07.2017
Sigurnosni sistemi detektovali da je jedan od tehničara JP „Nuklearni objekti” pokušao da iz Instituta „Vinča” iznese olovnu ciglu, za koju se ispostavilo da je ozračena. Dan nakon što je Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i… »

Otkriven spomenik Vuku Bojoviću

RTV 12.07.2017
BEOGRAD - U Beo zoo-vrtu danas je otkivena bista nekadašnjem direktoru Vuku Bojoviću, delo akademskog vajara Zorana Ivanovića. "Vuk Bojović je svojim radom i zalaganjem sačinio zoo-vrt ovakvim kakav je danas", rekao je aktuelni direktor Srboljub… »

Đacima četiri raspusta u narednoj školskoj godini

RTV 12.07.2017
BEOGRAD - Školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola počinje u petak, 1. septembra, a predviđeno je da u narednoj godini imaju četiri raspusta -jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust. Prethodne školske godine učenici su imali tri… »