Društvo arhiva vesti 12.07.2017

Vlada sutra o Savetu za sprečavanje nasilja u porodici

Dnevnik 12.07.2017
BEOGRAD: Ministarka pravde Nela Kuburović najavila je da će sutra na sednici Vlade Srbije na dnevnom redu biti formiranje saveta za sprečavanje nasilja u porodici, a na osnovu Zakona koji je 1. juna stupio na snagu. Kuburović je na vanrednoj… »

KBC Dragiša Mišović radi nesmetano: Račun odblokiran, izvršitelji nisu došli

Vesti online 12.07.2017
Račun kliničko bolničkog centra Dragiša Mišović biće danas odblokiran, nakon što je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist Simonide Tanasijević prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom… »

Alarmantan broj utapanja, MUP apeluje: Ne pijani u vodu

B92 12.07.2017
Beograd -- Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da ne ulaze u vodu u alkoholisanom stanju. Kikoš, takođe, savetuje građanima da ne ulaze u vodu nepripremljeni u… »

Stiže osveženje: Od večeras temperature u padu

Vesti online 12.07.2017
U većini krajeva u Srbiji danas se očekuje pretežno sunčano i malo svežije vreme, samo su na severu ujutro i pre podne moguće promenljive oblačnosti, a ponegde i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, dok će se na jugu i jugoistoku zadrzati veoma… »

Zaraženi komarci u Beogradu, Pančevu i Zrenjaninu

B92 12.07.2017
Beograd -- Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, a potvrđenih slučajeva zaraze kod ljudi još nije bilo. Biolog dr Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju kaže da su prvi zaraženi… »

Poreska uprava blokirala račun Kompanije Novosti

Dnevnik 12.07.2017
BEOGRAD: Kompaniji Novosti danas je blokiran račun po nalogu Poreske uprave, objavila je ta medijska kuća na svom portalu. Račun je blokirala nadležna banka zbog, kako se navodi, duga te kompanije iz 2009. godine, za neplaćene obaveze prema državi… »

Milošev vrt prepun roda

Politika 12.07.2017
Za vitalnog Prijepoljca koji snabdeva domaćinstvo povrćem i voćem, recept za dugovečnost su osmeh, umerenost i stalna aktivnost. Pri­je­po­lje – Ugre­ja­lo u br­di­ma Du­mlja­na iz­nad Pri­je­po­lja, je­dva se di­še u… »

Iz Vinče sprečeno iznošenje radioaktivnog materijala

Politika 12.07.2017
Sigurnosni sistemi detektovali da je jedan od tehničara JP „Nuklearni objekti” pokušao da iz Instituta „Vinča” iznese olovnu ciglu, za koju se ispostavilo da je ozračena. Dan nakon što je Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i… »

Svečanost U Beo-zoo vrtu otkriven spomenik Vuku Bojoviću

Kurir 12.07.2017
BEOGRAD - U Beo zoo-vrtu danas je otkivena bista nekadašnjem direktoru Vuku Bojoviću, delo akademskog vajara Zorana Ivanovića. "Vuk Bojović je svojim radom i zalaganjem sačinio zoo-vrt ovakvim kakav je danas", rekao je aktuelni direktor Srboljub… »

Đacima četiri raspusta u narednoj školskoj godini

RTV 12.07.2017
BEOGRAD - Školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola počinje u petak, 1. septembra, a predviđeno je da u narednoj godini imaju četiri raspusta -jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust. Prethodne školske godine učenici su imali tri… »