Ekonomija arhiva vesti 12.07.2017

„Fijat” tiho odlazi iz Srbije

Politika 12.07.2017
Dve trećine od ukupno 2.000 štrajkača odbile predlog sindikata i vlade da prekinu protest. Kragujevac – Većina radnika „Fijata” koji su u generalnom štrajku od 27. juna odbila je predlog sindikata i vlade da prekine protest. Za predlog da… »

Potrošačke cene u Srbiji u junu za 0,2 odsto veće nego u maju

Nova ekonomija 12.07.2017
Potrošačke cene u Srbiji u junu ove godine su bile veće za 0,2 odsto nego u maju, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 3,6 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. U poređenju s decembrom prošle godine, u prvom… »

Brnabićeva i Zaev o potrebi saradnje dve zemlje

B92 12.07.2017
Trst -- Premijerka Srbije i makedonski premijer Zoran Zaev su razgovarali o potrebi da dve zemlje neguju dobre odnose, posebno u ekonomskom smislu. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Zaev je izrazio spremnost Makedonije da neguje te odnose. U razgovoru… »

Otvoren stalni sekretarijat komorskog investicionog foruma zapadnog balkana

Vesti online 12.07.2017
U okviru Samita o Zapadnom Balkanu, u Trstu je danas otvoren Stalni sekretarijat Komorskog investicionog foruma – prva zajednička institucija u regionu koju je osnovalo šest privrednih komora. U fokusu rada Sekretarijata biće jačanje regionalnih… »

Poseta Vučića Turskoj od velikog značaja: Najavljuje se dolazak još 150 privrednika Počela berba posebne sorte kupina…

Telegraf 12.07.2017
Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Turskoj i najava dolaska 150 privrednika novi zamajac za ekonomsku saradnju Srbije i Turske. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić kaže da u Srbiji ima više od 400 firmi turskih… »

Radoš Gazdić imenovan za v. d. direktora Razvojne agencije Srbije, Sertić savetnik

Blic 12.07.2017
Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) imenovala Radoša Gazdića koji je u RAS-u bio direktor sektora za strateška ulaganja, objavljeno je u Službenom glasniku. Pre njega je v.d. direktora RAS-a bio Željko… »

BIRN: Potrošnju struje u Srbiji očitava ista firma koja je osumnjičena zbog uvećavanja računa

Beta 12.07.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) dodelila je posao očitavanja brojila konzorcijumu preduzeća koji je prethodni ugovor za isti posao prekršio bar po dva osnova - isporučio je uvećane račune za struju i nije očitavao sva brojila, objavila je danas… »

Ljajić: Već izdato duplo više vaučera

B92 12.07.2017
Beograd -- Do sada je srpskim turistima za odmor u domaćim banjama i planinama podeljeno 67.000 vaučera, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić. Ljajić je naveo da je obezbeđeno dodatnih 20.000 vaučera i da očekuje da će i oni početkom avgusta… »

Rast indeksa na azijskim tržištima

SEEbiz 12.07.2017
TOKIO - Na azijskim burzama u srijedu su cijene dionica porasle, dok je tečaj dolara pao jer se našao pod pritiskom političkih događaja u Washingtonu. Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks oko 7,00 sati bio u minusu 0,4 posto, dok su cijene dionica u… »

Srbija najaktivnija članica projekta „Novi put svile"

Politika 12.07.2017
Dvodnevna konferencija „Inicijative Novog puta svile - Dometi i izazovi”, počela je danas u Beogradu, a učesnici su istakli da je Srbija najaktivnija učesnica ovog projekta koji obuhvata 65 zemalja. Direktor Instituta za međunarodnu politiku i… »