Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 12.07.2017

Štrajk u “Gorenju” u Valjevu!

Alo 12.07.2017
Nezadovoljni radnici slovenačke kompanije obustavili rad. U fabrici rashladnih uređaja "Gorenje" u Valjevu u sredu uveče otpočeo je štrajk oko 600 radnika u drugoj smeni, a proizvodnja je potpuno obustavljena. Nezvanično saznajemo da zaposleni… »

Građani Palilule dobiće murale na zgradama

Alo 12.07.2017
Žilijen ulepšava Palilulu. U okviru projekta "Outhings" u saradnji između opštine Palilule i Francuskog instituta danas je na fasadi zgrade u toj opštini francuski umetnik Žilijen de Kazabijank počeo da radi na muralu, a još 19 zgrada te opštine… »

Radnici "Fijata" prekidaju štrajk

Alo 12.07.2017
Većina radnika prve smene Fijata u Kragujevcu je za obustavu štrajka, a druga za nastavak, saopštili su danas predstavnici sindikata na konferenciji za novinare. Radnici su u štrajku više od deset dana, a premijerka Ana Brnabić se u međuvremenu i… »

Stefanović: Najteža kazna za ovaj monstruozan zločin!

Alo 12.07.2017
Ministar Stefanović rekao da je ubica iz Rakovica od ranije bio poznat policiji. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je duboko potresen zločinom koji se danas popodne odigrao u Centru za socijalni rad Rakovica kada je otac nožem ubio… »

Đurić i dalje na čelu kancelarije za KiM

Alo 12.07.2017
Marko Đurić ponovo je izabran za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odlučila je Vlada Srbije, a objavljeno je u Službenom glasniku od 7. jula. Đurić je izabran na tri meseca, na koliko si izabrani i njegovi zamenici… »

Brnabić: Razmišljajmo pobednički

Alo 12.07.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na Samitu lidera zapadnog Balkana u Trstu, da svi moramo razmišljati pobednički i da ćemo samo na taj način svi da dobijamo. "Svi moramo da razmišaljmo pobednički. To je win-win situacija. Moramo da… »

Otvorena pivara u srpskom manastiru

Alo 12.07.2017
Jeste li za manastrisko pivo? U okviru ekonomije manastira Banjska danas je svečano puštena u rad pivara, čime je, uz pomoć Vlade Srbije, učinjen korak ka obnovi tradicionalnog pivarstva na Kosovu i Metohiji i dat podsticaj ekonomskom razvoju ove… »

Dođu i misle da je sve dozvoljeno!

Alo 12.07.2017
Gradonačelnik Zakintosa Pavlos Kolokotas rekao je za VICE da su incidenti česti u Laganasu, kao i da alkohol i droga dovode do delinkventnog ponašanja turista. Kako je rekao, policija i lokalne vlasti imaju problema sa "nesporazumima među mladim… »

U Srbiji otkriveni komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila

Alo 12.07.2017
Komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila otkriveni su u Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, a potvrđenih slučajeva zaraze kod ljudi još uvek nije bilo. Biolog dr Ivan Aleksić iz Zavod za biocide i medicinsku ekologiju kaže da su prvi zaraženi komarci… »

Otkriven spomenik Vuku Bojoviću

Alo 12.07.2017
U Beo zoo vrtu danas je otkivena bista nekadašnjem direktoru Vuku Bojoviću, delo akademskog vajara Zorana Ivanovića. "Vuk Bojović je svojim radom i zalaganjem sačinio zoo-vrt ovakvim kakav je danas", rekao je aktuelni direktor Srboljub Aleksić… »