Izvor: Auto blog arhiva vesti 12.07.2017

Euro Sumar: Suzuki Vitara odmah po uplati

Auto blog 12.07.2017
Bez čekanja i neke verzije modela S-CROSS Ono što mnogi evropski uvoznici i prodavci Suzukijevih vozila nisu uspeli da obezbede, ostvario je ovdašnji uvoznik, beogradska kompanija Euro Sumar: nakon dužeg vremena apsolutni evropski hit – Suzuki… »

Kako registrovati novi električni automobil u Srbiji?

Auto blog 12.07.2017
Veliki broj čitalaca nam se obratio sa pitanjem da li je u Srbiji moguće uvesti i u skladu sa zakonom registrovati nov električni automobil. Odgovor na ovo pitanje je potvrdan uz pozamašnu birokratiju. U prethodnih nekoliko godina, u Srbiji se razvio… »

Prva smena u kragujevačkom Fiatu prekida štrajk (dopunjeno)

Auto blog 12.07.2017
Kako prenosi Tanjug, većina radnika prve smene u kragujevačkom „Fijatu” odlučila je da prekine štrajk i da u petak počne da radi kada bi trebalo da počnu pregovori sa poslovodstvom „Fijata”. Ta odluka doneta je posle jutrošnih pregovora… »

BMW grupa ostvarila rast prodaje u junu od 2,2%

Auto blog 12.07.2017
Uprkos padu prodaje Serije 5 od 7,9% u odnosu na prethodnu godinu. BMW tvrdi da je uzrok pada prodaje "petice" nedostupnost verzije sa dužim međuosovinskim rastojanjem u Kini, kao i problem sa Takata vazdužnim jastucima. Samo u Kini, Serija 5 ima pad… »

Volkswagen znao za Dizelgejt mesec dana pre investitora

Auto blog 12.07.2017
Prema najnovijem izveštaju, zvaničnici Volkswagena su znali za potencijalne finansijske gubitke zbog varanja na testovima emisija mesec dana pre nego što su investitori dobili tu informaciju. Jedan nemački list piše da je direktor ove kompanije… »

IIHS: Japanci ostavili Volvo iza sebe

Auto blog 12.07.2017
Američka neprofitna organizacija Institut za bezbednost na auto-putu (IIHS) objavila je rezultate svojih bezbednosnih testova za ovu godinu, a na vrhu liste nalaze se japanski proizvođači Tojota, Honda i Mazda. Kako prenosi Carscoops, na američkom… »

Aston Martin Valkyrie: nove slike

Auto blog 12.07.2017
Aston Martin je objavio set novih slika njihovog dugo najavljivanog hypercara Valkyrie (ime je inače dobio iz nordijske mitologije), i to u verziji koja je po njihovim rečima veoma blizu definitivnog automobila (95%). Podsećanja radi, ovaj dvosed sa… »

VIDEO: Novitec Tesla Model X

Auto blog 12.07.2017
* suptilan aero body kit od ugljeničnih vlakana, Vossen 22-inčni alu točkovi, karbon-keramičke kočnice, novi detalji za unutrašnjost… »

Bentley Bentayga od 2018. dobija i hibridnu plug-in verziju

Auto blog 12.07.2017
Bentley kreće u novu avanturu. Pod budnim oko prvog čoveka britanske luksuzne automobilske marke Wolfganga Durheimera, sledeće godine stiže Bentley Bentayga PHEV. Odnosno, ‘eco’-frinedly’ varijanta SUV-a s plug-in hibridnim pogonskim sklopom… »

DS šalje prodavce u poseban kamp

Auto blog 12.07.2017
Šef Yves Bonnefont nezadovoljan kvalitetom svojih prodavaca DS Automobiles se 2014. odvojio od Citroena, ali premium automobilski brend tri godine kasnije se i dalje muči s prodajnim brojkama. U prva četiri meseca 2017. prodaja u Evropi je pala za 36… »