Izvor: Blic/Balkan arhiva vesti 12.07.2017

Han: Uslovi Vlade Srpske neprihvatljivi

Blic 12.07.2017
Uslovi koje je postavila Vlada Srpske, koji se odnose na izmenu teksta Ugovora o transportnoj zajednici i na izdavanje garancija da transportna preduzeća neće imati pristup železnicama u BiH nakon potpisivanja, nisu prihvatljivi za Evropsku uniju… »

Sećanje na Srbe masakrirane na Petrovdan 1992. u Zalazju kod Srebrenice

Blic 12.07.2017
U Zalazju kod Srebrenice danas je služen parastos kod spomen-kosturnice stradalima u dva poslednja rata, prislužene sveće za pokoj duša 69 poginulih na današnji dan 1992. i položeno cveće na spomen-obeležje povodom obeležavanja 25 godina od… »

Dodik i Čović nakon sastanka: Odnosi u Bosni potpuno narušeni, parlamentarna većina ne postoji

Blic 12.07.2017
Predsednik SNSD, Milorad Dodik, i lider HDZ BiH, Dragan Čović, istakli su danas u Mostaru da su odnosi u BiH potpuno urušeni i da je evidentno da nema više parlamentarne većine ni u BiH niti u Federaciji BiH. Dodik je na konferenciji za novinare… »

Klub Hrvata uputio u Parlament BiH predlog za osnivanje RTVFBiH sa sedištem u Mostaru

Blic 12.07.2017
Klub hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas je u parlamentarnu proceduru dostavio Predlog zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu Bosne i Hercegovine kojim je previđeno osnivanje RTVFBiH sa sedištem… »

Podnošljivije: BiH sutra čeka blago osveženje, temperatura do 30 stepeni

Blic 12.07.2017
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u jutarnjim časovima očekuje pretežno oblačno vreme, uz mogućnost slabe kiše ili kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, a tokom dana biće sunčano uz umerenu oblačnost. Tokom dana u većini predela će… »

„Pristala je da zauvek bude deo mog života“ Pevač iz Bosne verio devojku na obalama mora, pomogao mu Čola

Blic 12.07.2017
Voda, sunce, topao vazduh i blagi povetarac u kosi... Postoji li lepše mesto za ljubav, posebno ako se radi o onim sudbonosnim trenucima, kao što je veridba – vezivanje dvoje ljudi za celi život. Sa ovim će se sasvim sigurno složiti mladi pevač iz… »

Vatra preti: Požar kod Jablanice se proširio, traži se pomoć helikoptera

Blic 12.07.2017
Požar koji je izbio u utorak oko sela Dašnica u Neumu još nije pod nadzorom, kao ni požar na planini Čvrsnica kod Jablanice, koji se proširio i spustio na oko 200 metara od jedne kuće. U požaru na Čvrsnici, koji je aktivan već danima, gori… »

Gori Hercegovina: Borba s vatrenom stihijom u selima kod Mostara, na Čvrsnici se čuju i detonacije

Blic 12.07.2017
Požar na obroncima Čvrsnice u blizini Jablanice, koji se reaktivirao 10. jula, trenutno se širi prema regionalnom putu Jablanica-Posušje. Kritično je i u selima kod Mostara gde vatra ugrožova i domaćinstva. Na terenu se trenutno nalaze sve… »

Od 7 hitaca koban bio metak koji je Đeriću prošao kroz srce: Ubicama kik-boksera 35 godina robije

Blic 12.07.2017
Vrhovni sud RS potvrdio je presudu Miljanu Ratkoviću (30) i Daku Pikuli (30) iz Trebinja i pravosnažno ih osudio na 35 godina robije za ubistvo trebinjskog kik-boksera Marka Đerića (24). Ratković je osuđen na 20 godina, a Pikula na 15 godina robije… »

Sećate li se vrednog dečaka sa manjače? Jovanče u ministrovom zagrljaju, i ove godine prodaje maline pored puta

Blic 12.07.2017
Dečak, Jovan Gajić, koji je prošlog leta sve impresionirao prodajom malina pored puta u selu Sitnica na Manjači, da bi zaradio za udžbenike i školski pribor, letos se vratio istom poslu. Zajedno sa sestrom Jovanom koja je završila sedmi razred… »