Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 12.07.2017

Oživljavaju nemanjiće: Na fasadi Starog dvora 4D projekcija povodom osam vekova od krunisanja prvog srpskog kralja

Blic 12.07.2017
Multimedijalni spektakl - Nemanjići predstaviće lozu Nemanjića 4D projekcijom na fasadi zgrade Starog dvora 14. 15. i 16. jula od 21 čas, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Starom dvoru. Povod je osam vekova od krunisanja prvog… »

Noćas dve saobraćajne nezgode, jedna žena ispala iz autobusa

Blic 12.07.2017
U Beogradu su se noćas dogodile dve saobraćajne nezgode, pri čemu su na Ibarskoj magistrali lakše povređena dva muškarca, a na uglu Južnog bulevara i Ulice Maksima Gorkog jedna žena je ispala iz autobusa, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći… »

Rođendan zoo vrta: Otkrivena bista Vuka Bojovića

Blic 12.07.2017
Spomen-bista dugogodišnjeg direktora Beo zoo vrta, Vuka Bojovića, otkrivena je danas u 11 časova u zoo vrtu u prisustvu direktora Srboljuba Aleksića i brojnih prijatelja, a na inicijativu "Društva srpskih domaćina" koji su i finansijeri projekta… »

Nenajavljena kontrola vrtića: Prosvetni inspektori bez većih zamerki, najviše nepravilnosti u vođenju evidencije

Blic 12.07.2017
Po nalogu v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, prosvetna inspekcija ovog sekretarijata bila je u nenajavljenoj kontroli 11 privatnih predškolskih ustanova. Zatečeni nedostaci uglavnom su se odnosili na nepravilnosti u vođenju… »

Otvorena zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu

Blic 12.07.2017
Nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu, u beogradskoj opštini Zvezdara, otvorena je danas i sadrži deo za opštu medicinu, dečju preventivnu stomatologiju i stomatologiju za odrasle. Nova zdravstvena stanica ima rampu i lift i prilagođena je… »

Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava održali skup u čast žrtava Srebrenice, desničari kontraskup

Blic 11.07.2017
Sa razvijenim transparentom "Nikad nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici" u 21 sat predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava i srodnih organizacija okupili su se kod fontane na Andrićevom vencu. Pedesetak okupljenih pod jakim obezbeđenjem… »

Užas na karaburmi: Pronađeno telo žene sa električnim kablovima obmotanim oko vrata

Blic 12.07.2017
Telo žene C. P. (75) pronađeno je sinoć nešto pre ponoći u njenom stanu u beogradskom naselju Karaburma. Policija istražuje da li je u pitanju ubistvo ili samoubistvo, pošto je, kako Alo! saznaje, žena oko vrata imala obmotane električne kablove… »

Davaocima krvi besplatne karte za bazen

Blic 12.07.2017
Dobrovoljni davaoci krvi imaju priliku da dobiju pet dnevnih karata za bazen, ukoliko budu među prvih 50 koji će dati krv 15. jula od 10 sati. Ekipe Zavoda za transfuziju biće smeštene u trim sali Upravne zgrade SC "Olimp-Zvezdara", a akcija će… »

Gužve u gradu: Strpljivo u Bulevaru oslobođenja, Kneza Miloša i na mostovima

Blic 12.07.2017
Velike saobraćajne gužve opteretile su glavna gradska čvorišta i ovog popodneva, a prema rečima taksista, najsporije se prolazi na mostovima i potezu od Autokomande do Slavije. - Dosta vozila je na potezu od Brankovog mosta do Terazijskog tunela, kao… »

Na klik do repertoara: Mladi napravili aplikaciju-vodič za kulturni život Beograda

Blic 12.07.2017
Jedanaest studenata, mahom sa Fakulteta političkih nauka, odlučili su da približe kulturu mladima i napravili aplikaciju "FilterApp", gde se na jednom mestu mogu naći svi kulturni događaji u Beogradu i po nekoliko dana unapred. Prošlog septembra… »