Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 12.07.2017

Medenica: Moramo pripremiti publiku za 24-časovnu predstavu na Bitefu

Blic 12.07.2017
Umetnički direktor 51. Bitefa Ivan Medenica pozvao je danas Beogradjane da se pripreme za nesvakidašnje iskustvo i specifičan ritam predstave "Olimp", flamanskog reditelja Jana Fabra koja traje 24 sata. "Olimp je predstava za koju moramo pripremiti… »

Kventin Tarantino sprema film o sekti Čarlsa Mensona, Margo Robi i Bred Pit su mu prvi pik

Blic 12.07.2017
Nekoliko uglednih holivudskih medija objavilo je da Kventin Tarantino aktivno pregovara sa vodećim glumcima oko svog najnovijeg projekta o ubistvima sekte Čarlsa Mensona među čijim žrtvama je bila i trudna supruga Romana Polanskog, Šeron Tejt… »

Hrvatski muzičar Marko Tolja u Beogradu

Blic 12.07.2017
Riječki džez, pop i sving pevač Marko Tolja, karijeru je započeo pre desetak godina i u svojoj diskografiji ima dva albuma. Za prvi album, „Vrijeme briše istinu“,osvojio je Porin 2008. godine kao najbolji novi izvođač, a sutra nastupa pred… »

Umro južnoafrički džez muzičar Rej Firi

Blic 12.07.2017
Južnoafrički džez muzičar Rej Firi (Ray Phiri) koji je osnovao bend "Stimela" i postao svetski poznat učešćem na promotivnoj turneji albuma "Graceland" Pola Sajmona, umro je od raka u 71. godini, saopšteno je danas. Firi, pevač i gitarista poznat… »

VIS: Limunada nastupa u bašti KC Grad

Blic 12.07.2017
Vokalno instumentalni sastav Limunada održaće koncert na otvorenoj sceni Kulturnog Centra Grad u petak 14. jula (21). "VIS Limunada neguje muziku inspirisanu trajnim vrednostima popularne kulture 50-ih i 60-ih godina XX veka, sa posebnim osvrtom na… »

Pripreme za novi film o agentu 007: Ako Nolan režira, Krejg neće opet biti Bond?

Blic 12.07.2017
Samo dan nakon vesti da se Danijel Krejg vraća ulozi Džejmsa Bonda, filmski svet je već počeo da spekuliše da bi reditelj mogao biti Kristofer Nolan. Da li oni mogu zajedno? Iako je informaciju o Krejgovom povratku plasirao ne baš uvek pouzdani… »

Laušević, Trifunović i Cvetković u filmu "Volja sinovljeva"

Blic 12.07.2017
Glumci Žarko Laušević, Sergej Trifunović i Svetozar Cvetković, samo su neka od zvučnih glumačkih imena koja će na više lokacija u Boru snimati film "Volja sinovljeva", u režiji mladog reditelja Nemanje Ćeranića, najavili su producenti. Deo… »

Predstava "Buzdovan" večeras zatvara "Teatar u tvrđavi"

Blic 12.07.2017
Festival "Teatar u tvrđavi" večeras (21) će zatvoriti predstava "Buzdovan" Kruševačkog pozorišta, koja ima i naziv "Komedija o ljubavi kapetana Nikole Ivulića". Zoran Maksimović i Jelena Stajkovac, iz umetničkog Saveta festivala ističu da je… »

Premijera "Planete majmuna-Rat"

Blic 12.07.2017
U filmu “Planeta majmuna: Rat”, trećem i poslednjem delu popularne blokbaster franšize, koji stiže sutra u domaće bioskope, reditelj Met Rivs i glumačka ekipa nam donose bitku za prevlast između inteligentnih majmuna i ljudi. Publika će biti… »

Ejdus: Vraćam se u Dubrovnik posle toliko godina

Blic 12.07.2017
Vrlo sam uzbuđen, imponuje mi što sam posle toliko vremena ponovo na Dubrovačkim letnjim igrama - kaže Predrag Ejdus. Naš proslavljeni glumac igra glavnu ulogu u predstavi "Gospoda Glembajevi", koju po čuvenom Krležinom delu režira Zlatko Sviben… »