Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 12.07.2017

Završen sastanak u Trstu: Glavna poruka samita - jačanje regionalne saradnje

Blic 12.07.2017
Potpisivanjem Ugovora o Transportnoj zajednici večeras je u Trstu završen 4. Samit lidera zapadnog Balkana, koji se organizuje u okviru Berlinskog procesa. Glavna poruka samita bilo je jačanje regionalne saradnje, odnosno povezivanja na zapadnom… »

Brojni sastanci srpske premijerke na Samitu u Trstu: Regionalna stabilnost važna za fiskalnu i političku stabilnost

Blic 12.07.2017
Fiskalna i politička stabilnost, što je glavni zadatak naše vlade, nisu mogući bez regionalnog razvoja i regionalne stabilnosti, i zato je važno što ćemo danas u Trstu o tome da razgovaramo, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Brnabić je… »

Saradnja u ekonomiji Grčke i Srbije u usponu - može i više

Blic 12.07.2017
Pored bilateralne i privredna saradnja između Srbije i Grčke nalazi se u stalnom usponu, pokazuju zvanične brojke pred sutrašnju prvu sednicu Visokog saveta za saradnju između Srbije i Grčke, na kojoj učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Samit u Trstu: Han obećao milijardu evra za Zapadni Balkan, ali i zamerio: Ono što dogovorite, morate da sprovedete

Blic 12.07.2017
Brisel želi da zemlje Zapadnog Balkana postanu članice Evropske unije, a jedan od ključnih razloga za to je da se mladi ljude zadrže u svojim zemljama i ne napuštaju ih, poručio je danas u Trstu evropski komesar za politiku proširenja i susedstva… »

Lončar i Mali sigurni da će Vučić doneti najbolju odluku o tome ko će ga naslediti na čelu stranke

Blic 12.07.2017
Funkcioner SNS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i gradonačelnik Beogarda Siniša Mali kažu da su sigurni da će predsednik naprednjaka doneti najbolju odluku o tome ko će ga naslediti na čelu stranke i da će oni tu odluku podržati. Na pitanje… »

Dačić i Han sastali se uoči početka Samita o Zapadnom Balkanu

Blic 11.07.2017
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom u Trstu, uoči sutrašnjeg početka Samita o Zapadnom Balkanu u tom gradu. Han i Dačic su razmenili… »

Blumberg: Stojimo iza objavljenog intervjua sa Brnabić

Blic 12.07.2017
Redakcija agencije "Blumberg" stoji iza teksta koji je napisan posle razgovora sa premijerkom Anom Brnabić, a koji je u javnosti izazvao buru reakcija što zbog onog što je rekla, zatim tvrdnje premijerke da je loše interpretirana i njenog pravdanja… »

Vulin: Vlada Srbije se neće lišiti odbrambene industrije

Blic 12.07.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vlada Srbije neće "rešiti ni lišiti" odbrambene industrije i da će nastaviti da ulaže i pomaže očekujući rezultate. - Ne mislimo da bilo ko drugi postane vlasnik odbrambene industrije… »

Đurić ponovo v. d. direktora Kancelarije za KiM

Blic 12.07.2017
Marko Đurić ponovo je izabran za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, odlučila je Vlada Srbije, a objavljeno je u Službenom glasniku od 7. jula. Đurić je izabran na tri meseca, na koliko si izabrani i njegovi zamenici… »

Ruski humanitarci u Nišu ugostili Amerikance: Nismo dobili nikakve primedbe

Blic 12.07.2017
Delagacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) danas je posetila Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu i, kako navode prestavnci centra, nisu izneli nikakve primedbe. Do ove posete došlo je u jeku prepucavanja dve velike sile, Rusije i SAD… »