Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 12.07.2017

Nezapamćeno nevreme u zapadnoj Bačkoj: Pijavica nosila krovove

Blic 12.07.2017
Oluja sa gradom veličine oraha prošle noći u dva navrata nosila je krovove sa kuća i vikendica, čupala iz korena stable, prevrtala prikolice. Najviše štete bilo je u Bogojevu gde je bez krova ostalo desetine vikendica i ugostiteljskih objekata na… »

Gondola zbog tehničkih propusta i dalje bez dozvole

Blic 12.07.2017
Rukovodstvo opštine Čajetina saopštilo je danas da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i insfrastrukture ponovo odbilo da izdra građevinsku dozvolu za panoramsku gondolu na Zlatiboru. - Iz objektivno tehničkih propusta, zahteva za… »

Žestoka konkurencija na užičkom "Žestivalu": Crnogorci na "megdan" šljivovici nose lozu i rakiju od kivija

Blic 12.07.2017
Treći Festival voćnih rakija - "Žestival" biće održan u Užicu 18. i 19. avgusta, za razliku od prethodna dva imaće međunarodni karakter jer su učešće najavili proizvođači iz Crne Gore, BiH i Hrvatske. Prvi "adut" Crnogoraca svakako će biti… »

U: lozničkom kraju čuvaju običaj paljenja lila uoči Petrovdana

Blic 11.07.2017
Loznička crkva organizovala je tradicionalno paljenje lila uoči Petrovdana, a za najmlađe sugrađane obezbedila je 200 besplatnih lila, napravljene od trešnjine kore. U porti Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, prigodan program priredili su članovi… »

Rokeri "osvajaju" Gučevo: Dvedesetak polaznika Škole rok gitare

Blic 11.07.2017
Od prošlog vikenda, na vrhu planine Gučevo, odzvajanju hitovi Džimija Hendriksa, grupa "Zi zi top", "Kvin", kao i domaćih rok sastava "Oktobar 1864", "Smak", "YU grupe" i Bajage. Dvadesetak polaznika Škole rok gitare, koju pri lozničkom Centru za… »