Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 12.07.2017

Oliver Dulić osuđen na tri i po godine zatvora

Nedeljnik 12.07.2017
Dulić je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest i izrečena mu je nepravnosnažna kazna od tri godine i šest meseci zatvora. Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić proglašen je krivim… »

Ne propustite u Nedeljniku: Najmračnija tajna SFRJ, ili "kako se na Golom otoku nauka našla na pomoći zlotvorima"

Nedeljnik 12.07.2017
Šta sve možete da čitate u novom Nedeljniku koji je na kioscima od 13. jula. Svim čitaocima na poklon i Njujork tajms na srpskom jeziku. - Ekskluzivno: Tekst našeg čuvenog pisca i akademika Dragoslava Mihailovića, najveća tajna SFRJ i jedna još… »

Drama u Kragujevcu, Vučić pokreće dijalog o Kosovu i ko je novi šef kabineta Ane Brnabić: Vaš brifing za sredu

Nedeljnik 12.07.2017
Ovo su teme dana po izboru Ane Mitić + Naslovne strane dnevnih novina. DRAMA U KRAGUJEVCU - Dvojica od trojice mladića koji su bili zabarikadirani u podrumu zgrade u Kragujevcu su se predala, javlja RTS. Još uvek se pregovara sa muškarcem za kojim je… »

Ocene nastupa na G20: Tramp ide Bušovim stopama

Nedeljnik 12.07.2017
Iza svakog intimnog odnosa Kremlja i Vašingtona, po pravilu račun plati Moskva. Ovih dana se u pojedinim medijima sa velikim entuzijazmom piše o afinitetu između Vladimira Putina i Donalda Trampa koji je imao svoju potvrdu na samitu G20 u Hamburgu… »

Ubistvo u Centru za socijalni rad: Koje su sve službe zakazale?

Nedeljnik 12.07.2017
Zašto Centri za socijalni rad nemaju zaštitu policije koju su tražili u više navrata i zaposleni u centru i zašto se ne sprovodi zakon koji je stupio na snagu u junu, a po kom se nasilnik udaljava od porodice. U Centru za socijalni rad Rakovica, samo… »

Ako želite da se ozbiljno bavite politikom, odmah napustite Tviter: Najčitanija kolumna Njujork tajmsa

Nedeljnik 12.07.2017
Tviter je politička pornografija našeg doba: otkriva ali izobličava, uzbuđuje ali zatupljuje. Ovim se odričem Tvitera zauvek. Zadržaću nalog na Tviteru, ali će asistent njime upravljati od sada. Ja ću se javiti samo kada imam da kažem nešto… »

Tarantino snima film o Porodici Menson

Nedeljnik 12.07.2017
Ono što se za sada zna jeste da je Tarantino glumici Margo Robi ponudio ulogu Šeron Tejt, glumice i supruge režisera Romana Polanskog, koju su članovi "Porodice" ubili u njenom domu 1968. godine. Nekoliko uglednih holivudskih medija objavilo je da… »

Najmračnija tajna SFRJ: Lekari na Golom otoku vršili eksperimente na zatvorenicima - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 12.07.2017
Akademik Dragoslav Mihailović ekskluzivno za Nedeljnik objavljuje svoja otkrića o tome kako su naučnici i lekari pristali da učestvuju u torturi nad zatvorenicima. Iznenadili smo se kada je posle nekoliko godina dogovaranja za intervju jedan od… »

Bivši zamenik šefa CIA za Balkan: Zašto ovaj region nema prave lidere - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 12.07.2017
Dugotrajno nasilje se nije vratilo - bar ne zasad - ali etnički rivalitet, mržnja i antagonizmi nastavljaju da okupiraju region, a nasilje se nalazi tik ispod površine. Nacionalizmi su velika prepreka napretka Balkana. To je pitanje koje Zapad - pre… »

Gledali smo "Senke nad Balkanom": Prva srpska serija koja može da završi na nekom svetskom kanalu

Nedeljnik 12.07.2017
Na mene je, ipak, tu najjači utisak ostavilo što u Srbiji i dalje možeš da napraviš nešto na... skandinavskom nivou. I da to može školski da se napravi, da se izvuče maksimum iz priče, kastinga, kamere, kao i budžeta koji ti ne dozvoljava da na… »