Izvor: Newsweek arhiva vesti 12.07.2017

SAMIT EU-ZAPADNI BALKAN: Potpisan sporazum o fondu za razvoj i inovacije preduzeća

Newsweek 12.07.2017
Sredstva za Mehanizam za razvoj i inovacije preduzeća na Zapadnom Balkanu su dali i Evropski investicioni fond, Svetska banka i još neke međunarodne finansijske organizacije. Na susretu vođa sa Zapadnog Balkana i visokih zvaničnika Evropske unije… »

DODIK PODRŽAO ČOVIĆA: Sistem u kom jedan narod bira predsednika drugom narodu je apsurdan

Newsweek 12.07.2017
Dodik smatra da je zakon neophodan zbog preglasavanja, jer ne može postojati sistem u kojem jedan narod bira predsednika drugog naroda. Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka s Draganom Čovićem… »

NAJVEĆA IKAD VIĐENA: Ledena santa teška trilion tona se odvojila od Antarktika (FOTO, VIDEO)

Newsweek 12.07.2017
“Odvajanje se dogodilo između ponedeljka 10. jula i srede 12. jula kada se santa od 5.800 kvadratnih kilometara i zvančino odvojila“, navodi se u saopštenju. Ogroman ledeni breg mase hiljadu milijardi tona, jedan od najvećih ikad viđen, odlomio… »

NEWSWEEK PREDSTAVLJA Pravda za počasne konzule: Naslednici gospodina Nikaragve

Newsweek 12.07.2017
Diplomatske tablice najveća su privilegija koju uživaju na račun zvučne titule. Znate li možda ko je Udaja Nanajakara? A Džon Isa? Znači li vam išta ime Adonis Aboud? Iako imena gorepomenute trojke ne zvuče nimalo „naški“, slobodno se može… »

SPREMAN ZA POVRATAK: Gulen tvrdi da neće bežati iz SAD kako bi izbegao izručenje u Tursku

Newsweek 12.07.2017
Gulen je negirao navode turske vlade iz februara da se priprema da ode u Kanadu kako bi izbegao izručenje. Turski imam Fetulah Gulen, koji je u egzilu u SAD i koga Turska optužuje za organizovanje prošlogodišnjeg propalog puča, izjavio je kako ne… »

POPUSTILI POD PRITISKOM IZRAELA: Mađarska uklanja postere protiv Soroša pred posetu Netanijahua

Newsweek 12.07.2017
Predstavnici jevrejske zajednice preneli su svoju zabrinutost izraelskoj ambasadi zbog postera za koje su rekli da su antisemitski intonirani i ohrabruju atmosferu agresije protiv Jevreja. Mađarska vlada je danas najavila da će ukloniti sve postere s… »

VELIKO IZNENAĐENJE ZA FANOVE: Tarantino otkrio o kome snima sledeći film!

Newsweek 12.07.2017
Glavnu ulogu trebalo bi da tumači jedan od najpopularnijih glumaca Holivuda, a biće i glumaca na koje smo već navikli u Tarantinovim filmovima. Američki režiser Kventin Tarantino odlučio je da snimi film o "Porodici Menson", zajednici koju je 1960… »

BIRN OTKRIVA: Potrošnju struje u Srbiji očitava firma osumnjčena za uvećavanje računa!

Newsweek 12.07.2017
EPS je, kako se navodi, raspisao tender za očitavanje brojila, sedam meseci nakon što je za taj posao sklopljen ugovor sa konzorcijumom firmi koji predvodi kompanija Sikvester. Elektroprivreda Srbije (EPS) dodelila je posao očitavanja brojila… »

ZA VELIKODUŠNOST I HRABROST: Arijana Grande postala počasna građanka Mančestera

Newsweek 12.07.2017
Grande je "donela utehu hiljadama ljudi i sakupila milione" za vanredni fond kada se nakon terorističkog napada vratila da bude vodeći izvođač na dobrotvornom koncertu. Američka pop pevačica Arijana Grande biće proglašena počasnom građankom… »

NEOČEKIVAN POTEZ TEHERANA: Prva žena na čelu nacionalne aviokompanije Irana

Newsweek 12.07.2017
Teheran obnavlja svoju zastarelu putničku flotu nakon nuklearnog dogovora sa svetskim silama 2015. Iran je prvi put od svog osnivanja 1940. postavio ženu na čelo nacionalne avio-kompanije Iran Air. ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33… »