Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 12.07.2017

Mihajlović: Neko pokušava da napravi konflikt između mene i premijerke Ane Brnabić

Nova ekonomija 12.07.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović za N1 kaže da nije u sukobu sa premijerkom Anom Brnabić, ocenivši da neko pokušava da napravi konflikt između njih dve. "Ne vidim nikakve sukobe, čini mi se da neko pokušava da napravi konflikt između… »

Prva smena Fijata prekida štrajk, druga smena nastavlja da štrajkuje

Nova ekonomija 12.07.2017
Pošto su radnici prve smene kragujevačke fabrike Fiat Krajsler automobili danas većinom glasova odlučili da prihvate ponudu Vlade Srbije da u petak počnu proizvodnju, kako bi istog dana počeli i pregovori sa rukovodstvom Fijata, radnici druge smene… »

Potrošačke cene u Srbiji u junu za 0,2 odsto veće nego u maju

Nova ekonomija 12.07.2017
Potrošačke cene u Srbiji u junu ove godine su bile veće za 0,2 odsto nego u maju, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 3,6 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. U poređenju s decembrom prošle godine, u prvom… »

Viši sud: Novo suđenje u vezi sa imovinom KBC Dragiša Mišović

Nova ekonomija 12.07.2017
Viši sud u Beogradu saopštio je danas da je ukinuo rešenje prema kojem je Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović dužan da naslednicima placa koji je bolnica svojevremeno kupila, isplati milion evra i predmet vratio na ponovni postupak… »

Mali: Moj prijatelj Vučić će doneti najbolju moguću odluku o budućem lideru SNS-a

Nova ekonomija 12.07.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da je siguran da će "njegov prijatelj" i predsednik Srbije doneti najbolju moguću odluku o budućem lideru Srpske napredne stranke. "Za sada je pokazao da ne pravi greške i da sa pravom vizijom vodi… »

Blumberg: Stojimo iza svega napisanog u intervjuu sa Anom Brnabić

Nova ekonomija 12.07.2017
Redakcija agencije Blumberg stoji iza teksta koji je napisan posle razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u kojem je navodno rekla da bi Srbija, ukoliko bi bila primorana da bira između EU i Rusije, izabrala Uniju, piše Danas. Intervju premijerke… »

Radoš Gazdić novi v.d. direktora Razvojne agencije Srbije

Nova ekonomija 12.07.2017
Bivši ministar privrede Željko Sertić ostaće u Razvojnoj agenciji Srbije (RAS), a Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) imenovala Radoša Gazdića koji je u RAS-u bio direktor sektora za strateška ulaganja… »

Atlantic Grupa i belgijski Aminolabs sklopili strateško partnerstvo

Nova ekonomija 12.07.2017
Atlantic Grupa dezinvestira proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane belgijskoj kompaniji Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower. U svrhu daljeg restrukturisanja i… »

Robna razmena između Srbije i Rusije u prvih pet meseci povećana je za 16 odsto

Nova ekonomija 12.07.2017
Robna razmena između Srbije i Rusije u prvih pet meseci povećana je za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u Rusiju izvozi čak 815 srpskih kompanija, što je najveći broj do sada, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija… »

Leskovčani dobili rešenja da plate porez za imovinu koju nemaju

Nova ekonomija 12.07.2017
Mnogi Leskovčani dobili su ovih dana rešenja da plate porez za nepokretnosti koje nemaju. U lokalnoj poreskoj administraciji priznaju da je došlo do greške, ali da je krivac kompjuterski program koji koriste. Penzioner iz Leskovca Tomislav… »