Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 12.07.2017

Prva smena Fijata prekida štrajk, druga smena nastavlja da štrajkuje

Nova ekonomija 12.07.2017
Pošto su radnici prve smene kragujevačke fabrike Fiat Krajsler automobili danas većinom glasova odlučili da prihvate ponudu Vlade Srbije da u petak počnu proizvodnju, kako bi istog dana počeli i pregovori sa rukovodstvom Fijata, radnici druge smene… »

Potrošačke cene u Srbiji u junu za 0,2 odsto veće nego u maju

Nova ekonomija 12.07.2017
Potrošačke cene u Srbiji u junu ove godine su bile veće za 0,2 odsto nego u maju, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 3,6 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. U poređenju s decembrom prošle godine, u prvom… »

Radoš Gazdić novi v.d. direktora Razvojne agencije Srbije

Nova ekonomija 12.07.2017
Bivši ministar privrede Željko Sertić ostaće u Razvojnoj agenciji Srbije (RAS), a Vlada Srbije je za vršioca dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije (RAS) imenovala Radoša Gazdića koji je u RAS-u bio direktor sektora za strateška ulaganja… »

Atlantic Grupa i belgijski Aminolabs sklopili strateško partnerstvo

Nova ekonomija 12.07.2017
Atlantic Grupa dezinvestira proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane belgijskoj kompaniji Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower. U svrhu daljeg restrukturisanja i… »

Robna razmena između Srbije i Rusije u prvih pet meseci povećana je za 16 odsto

Nova ekonomija 12.07.2017
Robna razmena između Srbije i Rusije u prvih pet meseci povećana je za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u Rusiju izvozi čak 815 srpskih kompanija, što je najveći broj do sada, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija… »

Leskovčani dobili rešenja da plate porez za imovinu koju nemaju

Nova ekonomija 12.07.2017
Mnogi Leskovčani dobili su ovih dana rešenja da plate porez za nepokretnosti koje nemaju. U lokalnoj poreskoj administraciji priznaju da je došlo do greške, ali da je krivac kompjuterski program koji koriste. Penzioner iz Leskovca Tomislav… »

Merkel: Monetarna politika ECB ne daje efekte koje bi Nemačka želela

Nova ekonomija 12.07.2017
Monetarna politika Evropske centralne banke (ECB) još uvek ne daje efekte koje bi Nemačka želela da vidi, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel. Takva njena izjava dolazi posle višegodišnjih ultralabavih mera ECB namenjenih podizanju… »

Savetnik za privatizaciju PKB korporacije biće kompanija Dilojt

Nova ekonomija 12.07.2017
Savetnik za privatizaciju PKB Korporacije biće kompanija Dilojt (Deloitte), a Ministarstvo privrede će u narednom periodu Vladi Srbije predložiti najoptimalniji način za privatizaciju tog preduzeća, rečeno je agenciji Beta u tom ministarstvu. Kako… »

Koristite Visa platne kartice AIK Banke i osvojite vredna putovanja

Nova ekonomija 12.07.2017
AIK Banka organizuje nagradnu igru pod nazivom "AIK Banka i Visa vas vode na letovanje!", namenjenu svim korisnicima Visa platnih kartica AIK Banke. Pravo na učešće u nagradnoj igri ostvaruju svi korisnici Visa platnih kartica AIK Banke, koji tokom… »

51 Bitef održaće se od 22. do 30. septembra u Beogradu

Nova ekonomija 12.07.2017
Pod sloganom Epic Trip u Beogradu će se od 22. do 30. septembra 2017. godine održati 51 Bitef. Tim povodom, u Beogradu je danas u 11 časova u Skupštini Grada Beograda održana prva centralna konferencija povodom 51. Bitefa. Okupljenim novinarima su se… »