Izvor: PC Press arhiva vesti 12.07.2017

Facebook Messenger dobija reklame

PC Press 12.07.2017
Kao što svi već znamo na Facebook-u ima mnogo reklama, tako da njihov sledeći korak ne bi trebalo nikoga da začudi. Naime, kompanijina aplikacija Facebook Messenger dobija reklame takođe. Reklame će se na servisu prikazivati u okviru početnog… »

Novi direktor finansija i COO Twitter-a

PC Press 12.07.2017
Twitter je objavio da će se bivši izvršni direktor Goldman Sachs-a, Ned Segal, priključiti Twitter-u krajem avgusta i preuzeće mesto od Anthony Noto-a koji je trenutno direktor finansija i COO. Izvršni direktor Twitter-a, Jack Dorsey, smatra da je… »

Da li koristite zabranjene hashtag-ove na Instagramu?

PC Press 12.07.2017
Ako ste u nekom od svojih Instagram postova primetili da imate mali broj lajkova, moguće je da ste koristili neki hashtag sa crne liste. Instagram je od skora zabranio 60.000 hashtagova i time označio početak Shadowban histerije. Neki od vlasnika… »

Samsung najavio izlazak Galaxy Note 8

PC Press 12.07.2017
Južnokorejski elektronski gigant je konačno objavio datum puštanja dugo očekivanog fableta. Prema izveštaju The Bell, južnokorejske publikacije, Samsung Galaxy Note 8 će biti predstavljen 23. avgusta na Galaxy Unpacked događaju, koji će se… »

Žena na čelu iranske avio kompanije

PC Press 12.07.2017
Farzaneh Šarabani (44) doktor vazdušnog vazduhoplovstva je prva žena generalni direktor avio kompanije Iran Air. Prvi put od svog osnivanja, 1940. godine, pa do savremenog doba u Iranu nije bilo žena na vodećim pozicijama neke kompanije, što zbog… »

Coming SAP servisi

PC Press 12.07.2017
U godinama iza nas uvođenje ERP sistema predstavljalo je čitav poduhvat za kompanije koje su se, među prvima na ovim prostorima, odvažile na ovaj korak. Sva kompleksnost papirne dokumentacije i Excel tabela, aplikacija koje su rađene „u kući“ i… »

Krah kriptovaluta

PC Press 12.07.2017
Dojučerašnja pomama za kriptovalutama, koja je izazvala globalnu nestašicu grafičkih karti širom sveta mogla bi uskoro da splasne, jer su cene kriptovaluta vrtoglavo krenule na dole. Tržište koje je zabeležilo astronomski rast u poslednjih godinu… »

Povratak u budućnost

PC Press 12.07.2017
Kao rukovodilac IT odeljenja, sigurno ste se zapitali kako će izgledati data centar u budućnosti. Danas se tehnologija toliko brzo menja da nije nimalo lako baviti se prognozama i ostati „na zemlji“. U svakom slučaju, dva osnovna trenda koja… »

TM Forum Live! 2017: Softver koji pokreće mrežu

PC Press 12.07.2017
I ove godine posetio sam TM Forum Live!, konferenciju koju godišnje u Nici, na Azurnoj obali organizuje TM Forum. Telecommunications Management je organizacija osnovana pre dosta godina sa ciljem da promoviše saradnju između klasičnih i mobilnih… »